Eğer kim olduğuna dair sağlam bir cevabın yoksa başkalarının eline tutuşturduğu cevaplarla yetinirsin.
Tarık Uslu (Özkan Öze)
Çaylak ile Filozof kitabından. ..
Daha önce hiç gökyüzünü gözlemleme imkanın oldu mu evladım?
-Gökte ne var ki?
Şu Acayip Uzay, Tarık Uslu (Özkan Öze)
&&&&&
Yerin üzerindeki sayısız akıl almaz mucize gibi, yerin kendisi de öyle akıl almaz mucizedir.
Şu Acayip Yeryüzü, Tarık Uslu (Özkan Öze)
&&&&&&
Bir ceviz ağacından taze koparılmış bir cevizin en dışında yeşil bir kabuk vardır. Bu yeşil yumuşak kabuğu kafa derimiz kabul edersek, hemen altındaki sert kabuk da, kafatasımızla eşleşir. Ama asıl benzerlik bundan sonra görünür. Ceviz, kıvrımlı yapısıyla beynimize çok benzer. Ayrıca ceviz içi tıpkı beynimiz gibi iki yarıdan oluşur.
Ceviz içinin üzeri incecik bir zarla kaplıdır. Beynimiz de adına korteks denen ince ama son derece önemli beyin zariyla sarılmıştır.
Asıl ilginç olan, Meyveler arasında içinde gümüş iyonu taşıyan tek meyve cevizdir. Ve vücudumuzda gümüş iyonuna ihtiyaç duyan tek organ da beyindir!
Yani ceviz her haliyle "Ben beyin için yaratıldım" demektedir.
Tarık Uslu (Özkan Öze)
Şu Acayip İnsan Vücudu
&&&&&&
Hayatınızdaki en önemli iki gün;
doğduğunuz gün ve neden goğduğunuzu
anladığınız gündür.
Çaylak ile Filozof, Tarık Uslu (Özkan Öze)
Okurunun not defterine iliştirdiği etkilendiği cümleler bunlar.
Şu acaip şeyler" serisini ve diğer eserlerini çocuklarınıza gönül rahatlığı ile okutabilirisniz.
"Acaip anneler, acaip yeryüzü, acaip arılar, hayvanlar, gökyüzü, uzay"
" Çaylak ile Filozof, Sahabeler, Allahi Merak ediyorum, Bilim öyküleri,Küçük sahabiler"
Hayatımizdaki ayetleri bilgiyle buluşturan, hikayelestirirken yamultmayan, salt bilgi verip bunaltmayan, en ònemlisi ayetlerin içine çeken, "boşuna yaratilmadim, yalnız değilim, ben kimim" sorularını hikaye- sohbet diliyle anlatımı çocuklara sizin yapamayacağınız etki bırakıyor. Kendi dünyalarının diliyle anlatılıyor.
Ders kitapları çok sevimsiz, sadece bilgi verme odaklı. Sınavda çıkacağı kadar. Adam ses kaydı atmış "sınavda bu kadarı çıkacak boşver gerisini" diyor. Patates dini olsa daha güzel anlatılır demekten alıkoyamiyor insan kendini... Ama bir başka hoca var ki; âyet bağlamları, zekat, yasalar ile ilgili detaylara çocuklarının ismini eklemiş soru sormuş, sanki İslam elleriyle yukswliyormuş hissine kapiliyorlar o an. Hem ogreniyor hem de anlam dünyaları gelişiyor. Bunun yaşı yok.
Anlamayanı yok Anlatamayanı var....