İncir reçelini birde böyle deneyin incir reçelini denk düşürmek cidden kolay değil taze incir geldi deniyim bakalım dedim sonuç muhteşem kokusu ve görseli resim gibi oldu dağılmadan harika yalnız tarifde tepsinin üzerini kapamamışdı ben kapadım daha yumuşak oldu, birde iki kg kdr vardı benim incir bir saatte anca kıvam oldu foto benden
FIRINDA TAZE İNCİR REÇELİ
Malzemeler
1200 gr taze incir
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
İncirleri yıkayıp baş kısımlarını kesin ve ikiye bölün. Üzerlerine şeker ve suyu ekleyip direkt fırına sürün. Eğer akşamdan şekerle beraber bekletirseniz suyunu salar. O zaman daha az su eklemeniz yeterli olur.
200 derecelik fırında reçelin suyu kıvam alana kadar pişirin.