1. 5 litrelik plastik yağ kabı veya su şisesinin alt tabanını ve agiz kismini kesin sonra ağız kısmına doğru şeritler kesin. İnce şeritler yapmayın.
2. Püskül Püskül olan bu şeritleri Zımba ile birbirine tutturun. Vazonun alt gövde bu şekilde kendini belli edecek.
3. Şu gördüğünüz maskeleme bandı ile alt kısmı bantlayin. İşte alt kısım ortaya çıktı. Ağız kısmına da bir plastik bardağın ağız kısımlarını şeritler halinde kesin elinizle form verin. Aynı bantla kutunun ağzına yerleştirin. Bütün kabı bu şekilde sarın.
4. 3 kaşık alçıyı su ile yoğun bir şekilde pürüzsüz olacak sekilde kazirlayin ve elinizle sivamaya başlayın. Elinizi suya batirarak yüzeyde istediğiniz düzenlemeyi yapabilirsiniz. Gelişigüzel her yerine sürdükten sonra 6 saat kurumaya bırakın.
5. İkinci kata derz hazırlayın çok yoğun olmasın dokulu püturlu bir ürün. Bunu uygulayın. Üçüncü defa alçı yaptım ben.
İçine de bir miktar alçı döktüm vazoya belli ölçüde ağırlık yapması için.
6. Zımpara ile hafif zimparalayin.islak sungerle bir güzel silin. Korkmayın.
7. İstediğiniz renk akrilik boya ile boyayin. Alt kısımlarına çuval ip sarabilirisniz. Hatta tamamına. Kuruyunca vernikleyin. Buyurun vazonuz hazır. Çiçeklerini koyun.