Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Şubat 2022, 23:42   Mesaj No:4

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.498
Konular: 1317
Beğenildi:12597
Beğendi:9288
Takdirleri:28824
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Bu beni asar zor baya
Bu tarif seni aşmaz mutfağı aşar Allahın kulu çok zengin bir tarif. Fıstık ve badem yerine kullanılacak başka bir yemiş yok Hadi koymayayim dersen perdesini yırtarsın.)) Malzeme olduktan sonra tek incelik hamuru. Tarife göre hazırlayıp kalın olmayacak şekilde açıp kalıba yada tepsiye seriliyor. Üst kapak kısmına hamuru yığmıyorsun. Orayida kalın olmayacak şekilde ayarlıyorusn çıtır bir hamur oluyor. İyiki pandemide yapmışım yoksa bu malzemelerin yanına yaklaşılmıyor
Neyse.

Perde pilavı hikayesi olan yemeklermizden;

Kayınvalide evine yeni gelen geline el yapımı yufka ile kaplanmış pilavı verirken “kızım bu ev artık senin de evin; bu evin sırlarını, sorunlarını kendi sırrın, kendi sorununmuş gibi saklamalı ve kendi annen baban dahi olsa belli etmemelisin” demek istemektedir. Böylelikle kayınvalide pilavın yufkasını gelinin manevi bağlılığı ve korunmuşluğuyla bağdaştırır. Pilavda kullanılan pirinç taneleri de bolluk ve bereketin simgesidir. Pilavın iç malzemesinde kullanılan bademler erkek torun, dolmalık fıstıklar ise kız torun hasretini, kuş üzümleri sağlığı, acı ve tatlı baharatlar ise hayatın acı ve tatlı günlerini temsil etmektedir/miş
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla