Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Nisan 2022, 11:39   Mesaj No:3

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Memleket:MEDİNEWEB
Konular: 1328
Beğenildi:12686
Beğendi:9315
Takdirleri:28874
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

Gençler moda olsun diyemi dikkat çekmek için mi , sorumluluktan kaçmak için mi kendilerini bu şekilde tanımliyorlar?

Siyasetin, tv hocalarının tutum davranışları gençlerin İslamdan uzaklaşmalarına sebep mi dersiniz? Gençler; sosyal medya ile dünya o kadar avuçlarının içindeki din dünya sanki hepsini onlar yönetiyorlar.

Peki ya aileler... Aileden gördüğü değerlerle büyümüş hiç sorgulamamış, atasina karşı gelmemiş, dayatmalara boyun eğmiş ibadetlerini dahi bu çizgide yapmış, örtüsünü toplum ne der diye başına almış ama onu sindirmiş saf ailelerin suçu mu bu? Çocukları özgür birakmalarinin biz yapamadık onlar yapsın dedikleri için mi ?
Acaba bu zamanı yakalayamamış olmalarının çocukları hem serbest bırakıp ne isterse yapılıp çocuk 16 ya gelince " hadi kapan, hadi namaza, hadi oruç "...

Tamam aile diyelimki serbest yetiştirdi. Ama yaşantisiyla örnek olan bir aile. Namaz vakitleri, örtünmesi ile gelenekselde olsa çocuğun bu yaşam tarzına yabancı olmadığı ortam hiç mi etkilemez çocukları...

Gelin görunki bugün dindar aileler üniversiteli liseli çocuklarıyla başları dertte. Sorun kimde çok kısır döngü. sorunu aşma yolları neler?

Çevrenizde örnekleri var mı? Sizin düşünce ve fikirleriniz ne şahit olduklarınız konusunda? Ben çok darlanıyorum. Tanıdığım kıymetli hizmetli karincayi incitmeyen insanların karşı karşıya kaldıkları bu imtihanda ne denir kafam almıyor?

Allah hayırlısını versin.
Allah kurtarsın.
Anam babam sizde çokmu serbest bıraktınız.
At kapıya deistim ataistim diyeni
Su ekmek para verme bak nasıl aklı başına geliyor...mu?

Herkes efrndisini doğurdu da haberleri mi yok dersiniz?
Sizinde gencleriniz var. Böyle diyaloglar geçiyormu aranızda?

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~