Sevgi saygı değer kıymet bağımlılıkla harmanlanmış yuvarlanıp gidiyor. Ne karıştıriyorsun ortalığı herkes bağlı bağımlı gidiyor. Kurcalama diyorsun yani
😏
Belki farkında değiliz ama bu bağimlılığın hem kölesi hem efendisi olmuşuz. Efendisi olanlar bunu büyük bir zevkle yapıyorlar. Rolü ne olursa olsun "eş, baba, anne, dede, amca, komşu, arkadaş " herkes elindeki mevcut güçle kendine bağlama derdinde sanki. Efendi olanlar sevildiği sayıldığı, değer gördüğü yere kör ve zorbalar. Sevmenin, saymanın adı bağımlılık olsun, efendisinden asla vazgeçemesin istiyor. Evet evet bu zorbalık. Kadın kadına erkek erkeğe arkadaş arkadaşa eşin eşe annenin kızına babanın oğluna yaptığı bir zorbalık hem de.
Çevremde öyleleri varki eşi "doğru, haklı, güzel, iyi" demediği müddetçe mutsuz. Kocasindan bir "Aferin" alabilmek hayatının bütün gayesi adeta. Çocuklarına hizmeti begendirmesi lazım. Onuda beğenmiyor efendimiz! Hanım şımarmasın. Anne bu sefer çocuklara yöneliyor. Büyüsün mesleği eline alsın arkamda dursun kiz-oğlan onlara bu sefer kendisi efendi olup bağımlılıyi devam ettiriyorlar.
Neyse ben pek takıldım feministlik değil derdim. Şu kocalarina toz kondurmayan ama bi türlü memnun edemeyen, arkalarından bol keseden atan, ama kıyamayan mıymıy kadınlarla, karısının ilgi alakası hizmetine kör, şimarmasından, mutlu olmasından korkan, beceriksiz muamelesi yapan, höthöt adamlara gıcığım biraz.
Haklısın bağımlı bağımlı olduğunu farketmez. Farkeden boşanmasın, eziklenmesin be anacım bi dik dursun yaw biz mi öğretelim