SOMON-PALAMUT VE DİĞER BALIK TARİFLERİ
Hanımların mutfaklarında istemekte haklı oldukları bir cihazdır airfryer. Dilediğiniz yemekleri daha kolay ve bulaşıksız hazırlamanıza olanak sunar. Aynı zamanda oldukça sağlıklı yemekler ortaya çıkarmanıza olanak sağlar. Çünkü airfryerda pişireceğiniz yemekler yağda kızarmaz, fırında pişirmek için gerekli olan yağa da ihtiyaç duymaz. Adından anlaşıldığı üzere havada yani buharda pişirme tekniğini kullanır airfryerlar. Bu cihazlarda yapabileceğiniz en güzel ve lezzetli yemeklerden birisi de pişireceğiniz somondur.
NASIL MI? SOMON TARİFİ
Somon veya herhangi büyük bir balığı dilimleyin limon sıvıyağ, sarimsak ve baharatlarla marine edin bekletin. Sonra 2-3 dk ısıttığınız sempatik arkadaşın tenceresine dizin. Programı seçin. Afiyet olsun. PALAMUT
Dilimlenmiş palamutu ister una bulayın. İster unsuz. Firçayla yagladığınız ısıttığınız ızgaraya dizin. Afiyet olsun.
Küçük balıkları da ister unlu kızartma tadında ister unsuz fırinlama tadında tüketebilirisniz.
__________________
~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |