Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Allah razı olsun Resulullah'ın gülü.. Benim yaptığım bir nevi ırkçılık değildir muhtar. Ben baba tarafından türk anne tarafındanda uzun bir geçmişte arabistandan göçmüş arabım.. Ama ne türk yanımla nede arap yanımla övünmedim övünmemde. Üstelik Yaşayan insanlar arasında en çok sevdiğim ve değer verdiğim kişide kürttür.. Lakin Ali denen arkadaş gerek eski mesajarında türklüğü aşağılaması(araştırırsan görürsün bu mesajları), gerek her defasında kürt ırkçılığı yapması ve bunun neticelerinde tartışmalar çıkması forumdan uzaklaştırılması vs. Ve gerekse konulara verdiği lakayıt ve aşağılayıcı tavırlarıyla forumda bölücülüğe neden olmaktadır..
Gerçek hayatta ta türk- kürt çatışmasının ana sebebi bu tarz düşüncelerdir... Sizde kürt asıllı olduğunuz için konuya objektif bakamayıp milliyetçi düşüncelerinizle cevap vermenizde pek hoş değil...
Abdulbaki..
yeri değil ama bir cümle ile cevap yazmam lazım..Ali sorusunu sordu gitti.sorusu neden hemen ırkçılığa taşındı anlamış değilim.Aliye ırkçı derken,kendinizin bilinç altında karşı savunmaya geçmenizde düşündürücü...alinin sorusunu tekrar okuyun ve vicdanınıza danışın derim..sorunun cevabına gelince;
Hz İbrahim as harranlıdır(haran onun ceddidir isim burdan gelme)mezopotamyada yaşamıştır.onu ateşe atan nemrut ittifakla kürttür.nemrut halkıda itifakla kürttür..kürtlerin içinde türk arap yada rus olan ibrahimin ne işi var...Hz ibrahimin(Resulullah sav in büyük atası dikkat), kürt olması kürtleri yüceltmediği gibi,nemrudun kürt olmasıda kürtleri alçaltmaz..
saygılar..
|