Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Ocak 2023, 12:33   Mesaj No:9

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Memleket:MEDİNEWEB
Konular: 1315
Beğenildi:12524
Beğendi:9253
Takdirleri:28524
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

Köylüde sade yaşamıyor artık. Nutella, salam olmadan kahvaltı yapmam diyen köylü, ne ugraşcan reçel, konserve, turşu hazır var. Dost yogurdu seven, nerenin sade yaşayan köylüsü.

Moda akıma dönüştü pazarı var artık. Benim sade hayat, sade yaşamdan anladığım; sünnet üzere ye, iç basit yaşa karmaşadan kurtul. Kuran ifadesi ve Allah'ın emri temiz ve helal olandan ye. " hiç yemedim diy enin bir domuz devirmiştir" dediği zamanlarda dikkatli olmak, içerik okumak, paket-hazır gıdalardan alabildiğine uzak durmak takvalı sade yaşam işte.Herşeyi yemek, herşeye kolay ulaşmak, pis içeriklerin ucuz olması, ulaşılır olması, obezite, çağın imtihanı. Elbette dikkatli, titiz, kılı kırk yaran olunmalı.

Veganlık gibi böyle bir yaşam şekli sunup, milleti sömürenlere karşı uyanık olun. Aç kaldım rahat ettim. Aralıklı oruç yaptım çok iyi. Tmm oruç tutun sıhhat bulun hadisini takip edin. Kimyasallara bulaşma, toksiklerden uzak dur.. Çevrenide korumuş oluyorsun.

Birde, hızlı tüketimin içinde şu teknoloji çağında yaşayıp, son model arabaya binip, son model telefon kullanıp, evleri son model döşeyip sonrada beslenirken sade hayat denildimi sigortam atıyor. Tek sadelik orasımı kurban olduğum.

Dünyanın parasini akıtıyorlar. Detaylarını biliyorum yaptıran şifa buldum diyen, geberen, hastanelerden toplanan, çocukları perişan çok tanıdığım oldu.

Benim sade yaşamdan anladığım "yiyiniz içiniz israf etmeyiniz" emri. Canının istediğini yemek, giymek, almak israf.

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~