Konu Başlıkları: Cemaatler Dernekler Neden Yok?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Şubat 2023, 10:34   Mesaj No:2

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Memleket:MEDİNEWEB
Konular: 1311
Beğenildi:12447
Beğendi:9224
Takdirleri:28324
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

Gerçekten böyle mi?
Hepimiz ekranlardan nerdeyse 24 saat izledik.
Yokmuydu vakıf dernek İslami organizasyonlar bir bakalım.

Mehmet Emin Tülü
@memintulu

Şimdi paylaşacaklarımı yardım kuruluşlarını yarıştırmak için atmadığımı belirterek söze başlamak istiyorum. Depremin ilk saatinden itibaren tüm Türkiye canla başla mücadele ediyor. Bu mücadelede İslami camianın rolü ve çabası asla göz ardı edilemez.

Deprem saat 04:17’de gerçekleşti. İHH’nın Afet Yönetimi saat 05:00’te ekiplerinin yola çıktığını haber verdi.

İHH Afet Yönetimi
@ihhafet
·
6 Şub
#Kahramanmaraş #Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde #deprem meydana geldi. Ekiplerimiz bölgeye hareket etti. Gelişmeleri takip ediyoruz.

Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.

Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun.

İHH 6 Şubat 06:41’de depremzedeler için su ve gıda malzemelerinin hazırlandığını duyurdu.

07:16’da Kilis’teki enkazlara İHH ekiplerinin ulaşıp çalışmalara başladıklarını duyuruldu. Fotoğrafa bakıldığında depremden hemen bir saat içinde enkaza ulaşıldığı görülecektir

.6 Şubat 09:09’da Türkiye genelinde 200’den fazla İHH arama kurtarma personelinin deprem bölgesine intikal ettiği duyuruldu.

6 Şubat 09:19’da İHH, ilk etapta 26 ekibin ve 264 personelinin deprem bölgesine sevk ettiğini açıkladı.

Daha güneş doğmamışken kurtarmalar yaptılar.
İHH’nın depremin başlangıcından itibaren bölgede olduklarından şüphe yok. Yapmış oldukları bütün faaliyetleri burada saymak mümkün değil. O sebeple diğer yardım kuruluşlarına geçelim..

Sitelerinde saat saat video resimler mevcut..

(EKRANDA İLK AFAD YETKİLİSİ DEĞİL İHH EKİBİ GÖRDÜK)

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~