Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Aralık 2023, 13:04   Mesaj No:54

Kara Kartal

Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:2
Konular: 482
Beğenildi:3748
Beğendi:4414
Takdirleri:26382
Takdir Et:

İsrail'de isyan büyüyor
Gazze'de önüne geleni katleden askerlerin, beyaz bayrak taşıyan üç İsrailli rehineyi de öldürmesi aileleri ayağa kaldırdı. Savaşın en temel kuralının bile çiğnenmesi, ordunun yalnızca 'yok etmeye programlandığını' ortaya koydu. Soykırımın ne kadar korkunç boyutta yürütüldüğünü gösteren vahşet, kalıcı ateşkes çağrılarını artırdı.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İsrail ordusu, cuma gecesi kimliklerinin Yotam Haim, Samar Talalka ve Alon Lulu Shamriz olduğu açıklanan üç İsrailli rehinenin yanlışlıkla öldürüldüğünü açıklamıştı. Rehinelerin askerler tarafından vurulduğu sırada beyaz bayrak taşıdıkları ve İbranice yardım çağrısı yaptıkları ifade edilmişti.

Üç İsrailli rehinenin yanı sıra, Gazze’de bir kiliseye sığınan iki kadının da İsrail keskin nişancıları tarafından öldürüldükleri belirtildi. Gösteriler devam ederken savaş kabinesini toplayan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Hamas’la müzakerelere dönüleceği sinyalini verdi. Netanyahu, “Müzakere ekibine, rehineleri eve getirecek şeyin askeri baskı olduğunu söyledim.” dedi. İsrail Başbakanı, “Tüm baskı ve kayıplara rağmen savaşa devam edeceğiz.” diye ekledi. Bu açıklama, Mossad başkanı David Barnea’nın Katar başbakanı ile görüşmesinin hemen ardından geldi. Netanyahu, “Katar’a yönelik ciddi eleştirilerimiz var, ama şimdi rehinelerimizi eve getirmeliyiz.” diye konuştu.

İsrail başbakanının bu sözleri Tel Aviv sokaklarında da yankı buldu. Reuters haber ajansına konuşan Mısırlı yetkililere göre de İsrail, 3 rehinenin ölümünün ardından Hamas’la görüşmeye daha istekli. Gazze’de daha önce 7 günlük geçici ateşkes sağlanmış, bu sürede 105 rehine serbest kalmıştı. Hamas’tan ise “tüm saldırılar bitmeden yeni rehine takası olmayacak” açıklaması geldi. Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, “Hamas, halkımıza karşı saldırılar tamamen durmadığı sürece esir takası konusunda herhangi bir müzakere sürecini açmayacağı yönündeki tutumunu teyit ediyor.” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, Hamas’ın söz konusu tutumunu tüm arabuluculara ilettiği aktarıldı.