Seksi- şehevi kıyafetli memureler
Mehmet Şevket Eygi
Resmî bir dairede bazı hanım memurları gördüm, kıyafetleri pek açık saçık, pek seksî, pek hafifmeşreb idi. Anlatayım: Birinin göbeği açıktı.Bir diğeri acayip bir bluz giymişti, omuzdan itibaren kolları yırtmaçlıydı ve etleri şehevî bir tarzda teşhir ediliyordu. Bir başkasının pantolonu ve tişörtü o kadar dardı ki, butları ve göğüsleri adeta "pırtlamıştı".
Çok rica ediyorum, beni hemen gericilikle itham etmeyiniz. Bu kadınlar çarşafa girsinler falan demiyorum ama vazife esnasında bu kadar laubali, bu kadar tahrik edici kıyafetlere bürünmeleri doğru mudur
Bizde acayip bir zihniyet var. Bir evladını vatan için şehid vermiş bir anne ta Balıkesir den, öteki çocuklarından birinin mezuniyet törenine katılmak için bin zahmet çekerek geliyor ve üniversite binasına sokulmuyor. Neymiş, başında bir eşarp varmış. Sonra aynı zihniyet, kadın memurların göbeği açık, kolu ta omuza kadar yırtmaçlı, vücutlarının hatlarını çirkin bir şekilde teşhir eden kıyafetlerle mesai yapmalarına bir şey demiyor.
Gerçekten büyük bir ölçüsüzlük, dengesizlik içindeyiz.
Türkiye çağdaş bir ülkeymiş!.. Çağdaşlıkla kadın memurların şehevî, seksî kıyafetle çalışmaları arasında ne gibi bir illiyet bağı vardır
Devlet dairelerinde mesai yapan personelin kesinlikle teşhircilik yapmaması gerekir.
İş ve vazife saatleri ve mekanları dışında onlara karışan yok. Lakin resmî dairelerde ciddiyetle çalışmaları gerekir.
28 Şubat post-modern darbesinden sonra ülkenin bütün çivileri yerinden oynadı veya oynatıldı.
İslâmî bir düzenle laik bir düzendeki kadın kıyafetleri elbette bir olmaz. Ancak, laik düzenlerde de bir kıyafet, bir iş ahlâkı vardır.
Devlet ve Belediye dairelerinde çalışan kadınlar kesinlikle iş saatlerinde ve iş mekanlarında seksî-şehevî kıyafetler sergilememelidir. Doğrusu budur.