Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Ocak 2024, 20:29   Mesaj No:6

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:8
Konular: 340
Beğenildi:1446
Beğendi:482
Takdirleri:10672
Takdir Et:

evliliklerde boşanma nedenleri sayılmış liste halinde.Tabi ki doğru tesbitler yani genel proplemler bunlardır.ben tüm bu sayılanlara ve hocalarımızın tesbitlerine ek olarak bence candamar sayılan bir sorunu(gerek kadın aile danışmanlığı yaptığım dönemlerde, gerek çevremdeki yansımalardan yola çıkarak) gördüm.

evliliklerde olmazsa olmaz hiç bir zaman tedavisi de mümkün olmayan ve sürekli halı altına süpürmek zorunda kalan(çocuklar ne olacak,el ne der,kim bakar,ailem ne der) gibi durumlara sebeb olan denksizliktir.
Ben buna kafa denkliği diyorum.zevkler renkler hayata bakış evliliğe bakış noktalarında yüzde yüz aynı kafa mümkün değil ama bu konuda sorunlar minimum olmalıdır.bir konu yada sorun karşısında çiftlerden biri ağlıyorken diğeri kahkaha atabildiği bir kafa ayrılığı varsa ölü doğmuş evliliktir.çiftlerden biri dindar diğeri fasık,biri suizan diğeri husnu zan,biri huzurdan diğeri karmaşadan besleniyorsa,bu evliliği hiç bir güç ayakta tutamaz; ya boşanırlar ya da cehenneme gitmeden burada o acı ile yaşamış olmak için cehennemlerini ölene dek yaşarlar...

Sayılan tüm sebebler proplemlerde denklik yani kufuv varsa sorunlar zamanla güneşe maruz kalan kar gibi erir.kufuv yoksa nohut kadar sorunlar kartopu olup çığ haline dünüşürler.denk olmayan evlilikler savaş alanıdır çiftler savaşan rakiptir.

Tüm bunlara bide kadına pozitif ayrımcılık kanunları da eklendiğinde,aynı anda aynı arabayı sürmeye çalışan iki şöfürün durumuna benzer.arabaya mı şöfürlere mi arabadaki yolcukara mı ağlanır hepsine mi?

Diğer bir konu ise evlilik iki kişi arasında olur.evliliğe üçüncü şahısların negatif( bence pozitif bile olsa bu mahrem alana girilmemelidir) mudahil olması(anne babalar,çocuklar,aileler,çevre vs) halinde o evlilik ölmüştür yada can çekişe çekişe çiftlerden birisinin ölümüyle bitecektir.yada iki yüzlü samimiyetsiz sadakatsız ruhsuz tatsız tuzssuz tabiri caizse iki munafık arasında çekişme/çiftleşme devam edecektir.

Benim acizane gençlere tavsiyem güzeldi yakışıklıydı zengindi karizmatikti tatlıydı gibi durumlardan önce denkliği tercih etsinler.sevdiğiniz zaten güzelinizdir yakışıklınızdır.yüreğinize hitap eden eşiniz benzersizdir yedeği yoktur ruhunuzla birleşir ve cennete gitmeden cenneti yaşarsınız.yoksa cehenneme gitmeden...

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.