Konu Başlıkları: Durumları Alalım:/
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2024, 19:50   Mesaj No:177

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.493
Konular: 1283
Beğenildi:11973
Beğendi:9060
Takdirleri:26837
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Esma_Nur Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Hocam çok geçmiş olsun gülemmi ağlayammı bilemedim espiri bir dille anltışın bitirdi beni kartalın traşa zam geldi demesine koptum Allah iyiliğinizi versin kahve içmen süper olmuş bizimde duşa kabin patlamışdı bir bardak su aldım oturdum izledimdi )) yeminle kırıldığına değil nasıl temizlenecek kısmına takılırım hep canın sağolsun yenisinin zamanı gelmişdi )
Temizlik bitmiş canında çıkmış üstüne bu manzara. Gerçekten nerden nasıl başlasam çaresizliği otur seyret moduna sokuyor. Allah razı olsun. Camlı eşyalar çok kurcalamaya gelmiyor sizede çok geçmiş olsun . Çok yaygınlaştı duşakabin patlamalarını. Allah korusun.

Kartal varmı yokmu ezeli tartışma konusuna hiç giremem. Nazar kadim medeniyetlerden bu yana, her din, millet, kültürde kendine yer bulmuş. Adı kem göz, lânet, kötü güçler, cadı, cin, seytan, ecünnü)) olmuş. Yunan, Roma, Mısır, Ortadoğu, Ortaçağ Avrupası ve diğer bütün medeniyetler herkes kendi kültüründe neler neler yapmış. Öküz başı, koç boynuzu asma, nazar boncuğu gibi bir sürü putperestlik pagan unsuru nazarlık icat edilmiş. Nazar kültür ve gelenek aktarımı diyorum. Müslümanlar boncuk, iplik, ikon, sembol vs yerine dualarla şifalanma yolunu seçmiş. Bunda hiçbir sorun yok. Sorun suçlayan, iftira eden nazar anlayışımızda.

Sizi bilmem ama benim coğrafyam "nazar ediyorlar diye, komşusu, kardeşi, ailesi, en yakınıyla zaman içinde konuşmaz hale gelen, birbirini fesat, kem gözlü gören, ilişkiyi kesen akraba ve insanlarla dolu." Hasta olmuş doktora gitmiyor way filancanin gözü değdi. Kaza yapar nazara geliyor. Ayağı takılır zaten hep gözleri var. Hasta olurlar birileri hep yazıp çiziyor." Evhamlı, kimseye güvenmeyen, sürekli okuma halinde olan saçma insanlara dönüşüyorlar. Toplumdan ve insanlardan uzak yaşamayı yeğliyorlar. Nasıl okuma şekli o fas fus sesler anlatamam. Çok ürkütücü bence. Huyumu bilirler o yüzden bu tip durumlarda 'kaza kaza" derler.)) Başka adreslere aktarırken ama çok büyük nazar
Kimse kendini bişey sanmasın. Nazar deyip hayatı kendinize dar etmeyin. Başkalarının da hakkına girmeyin. Nazara bakış açım böyle editör
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla