18 Mart 2024, 14:32
|
Mesaj No:48 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 Arkadaşları:18 Cinsiyet:- Memleket:sivas | Keşkül-ü Fukara Tatlısı Malzemeler
6 su bardağı süt (1 çay bardağı ayrılacak)
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kaşığı mısır nişastası tepeleme
1 yemek kaşığı kaşığı tepeleme pirinç unu
1 yemek kaşığı hindistan cevizi ( isteğe bağlı)
1 su bardağı toz badem (çiğ badem)
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
İlk olarak 1 çay bardağı sütü kenara ayıralım ve kalan sütü tencereye alalım ve sırasıyla şeker, yumurta sarısı, toz bademi ekleyerek güzelce karıştıralım güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açalım sık sık karıştırarak 10dk kaynatalım.
Bir kasede nişasta, pirinç unu vanilyayı ve ayırdığımız sütü ekleyip, çırpalım nişastalı karışımı yavaş yavaş süte ilave ederek karıştıralım.
Tatlı yavaş yavaş koyulaşmaya başlayınca ocağın altını kısalım, 4-5 dk kadar daha kaynatalım.
Tatlıyı sıcağı ile servis kaselerine alıp, soğumaya bırakalım.
Soğuyan keşkül-ü fukara tatlısını dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz. 😋.
👉(Not: bademlerin kabuğunu soymak için 5 dk kadar kaynar suya sonrada soğuk suya atarsak bademlerin kabuğu çabuk soyulur, kabuklarını soyduktan sonra robotta iyice çekip kullanabilirsiniz.
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
| |