Resmi olmayan sonuçlara göre CHP 35, AK Parti 24, DEM Parti 10, MHP 8, Yeniden Refah Partisi 2, BBP 1, İYİ Parti 1 il belediye başkanlığı kazandı.
Seçimde yıllar sonra CHP birincilik koltuğuna otururken AK Parti büyük kayıp yaşadı.
Yerel seçimde birçok büyükşehir el değiştirirken AK Parti tarihi bir kayıp yaşadı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti’den CHP’ye 10 şehir geçti. AK Parti'nin büyükşehirde yaşadığı kaybın yanı sıra bazı iller de hiçbir ilçe belediye başkanlığı kazanamadı.
31 Mart yerel seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yüzde 46,54 oy oranıyla CHP'nin adayı Zeydan Karalar, Mersin'de de yüzde 59,52 oy oranıyla CHP'nin adayı Vahap Seçer kazandı.
AK Parti, Adana ve Mersin'de ise hiç bir ilçeden belediye başkanı çıkaramadı. Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in, seçim bölgesinde hiçbir belediye kazanılamamasının baş sorumlularından olduğu eleştirileri yapılıyor.
AKP’den CHP’ye geçen ilçeler
Bayrampaşa, Beykoz, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Sancaktepe, Şile, Silivri, Tuzla ve Üsküdar.
CHP, Ankara'da en yüksek oyu aldı ve bu başarısını Giresun, Mersin ve Manisa takip etti. Ayrıca, CHP Adıyaman'ı 1989 seçimlerinden bu yana ilk kez; Manisa, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Uşak ve Zonguldak'ı Cumhuriyet tarihinde ilk kez; Amasya, Bartın ve Giresun'u ise 1977'den bu yana ilk kez kazandı.
Partinin toplam belediye sayısı 249 iken, dünkü seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre bu sayı 410'a yükseldi.
Van'da DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu AK Partili Abdulahat Arvas'a mazbata verme kararı aldı.
Diyarbakırdada aynı durum söz konusu.
Abdullah Zeydan'dan 'mazbata' kararı sonrası ilk açıklama geldi. 'YSK kabul ettiğinde neden itiraz etmediniz' diyen Zeydan, "Van halkının, 245 bin insanın onurunu ve şerefini kurtarmak bizim namus ve şeref borcumuzdur. Biz halkımızın iradesini her yerde savunacağız” dedi.