Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Mayıs 2024, 20:52   Mesaj No:9

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.625
Konular: 1300
Beğenildi:12298
Beğendi:9165
Takdirleri:27910
Takdir Et:
Standart

Gençler umutsuzluk asla yok. Kartal bak dindarin sözde değil özde olanı, alimin ilmiyle amil olanı bizzat belirtmiş hocam.
Sayın Zeze, burada duygularından, fikirlerinden dolayı yargılanmazsın, linç yemezsin. Biz sizi can kulağı ile dinleriz, olmaz dediğimiz, benim başıma gelmez dediğimiz nelerle imtihan oluyoruz ki yargılamak, çok görmek ne haddimize Duygularınızı samimi ifade ettiğiniz için biz teşekkür ederiz.
Aileler özellikle dindar aileler bu çağda gençlerin çıkmazlarını, kaygılarını malesef dikkate değer bulmuyorlar. Onlara göre evlenmek istemiyorsan nazar var, birinin ahı var, evlense nikahla ısınacak, çocukla huzur X2 olacak.Geçim konusunda da Allah yardım eder. Sorun çıkarsa da kadından olur sizden değil merak etmeyin

Yine aileleri esir alan elalem putunun yapamayacağı yok. Ne zaman evleneceksinle başlayan baskı, evlenmekle son bulmaz çocuk-torun ne zamanla devam eder, yine bitmez ikinci, üçüncü ne zaman diye devam eder. Her seferinde yenisini bulur önüne koyar elalem Ne kolay sarfederler bu sözleri. Bu genci üzdükmü, soldurdukmu, bir derdi varmı, evliliğe dair ne düşünüyor, sorunu maddimi- psikolojikmi demezler.Allah yardım eder der çıkarlar.

Siz buralara takılmayın kaygınız sebepsiz değil, çözümsüzde değil. Evliliği sırtlanabilecek sorumluluğu kendinizde görüyor bu yolda Allah'tan yardım ve destek istiyor,kendinizi koruyorsanız korkmayın. Karşınıza aynı izan ve anlayışta belki benzer kaygıları taşıyan, benzer yollardan geçen birini çıkaracaktır. Vardır bir vakti saati. Yok ben titiz, ince eler sık dokurum, eşim beni idare edecek, beni tolere edecek biri olsun derseniz yanılırsınız. Genç yaş kızlar evlenmiyor, evlense toy ve zor yaş demek artık. Eğitilemiyor, öğretilmiyor malesef. Yaşınıza yakın aday demekte sizin gibi anne babaya bağlı olabilir, sizin kaygılarınızı taşıyor olabilir. Bu da aynı frekans demek. Eş adayından ne beklediğinizi, kendinizin ne olduğunu, evlilikten beklentinizi netlestirin.

Belki bu durdugunuz yer en doğru yerdir.
Beklerken Allah için bekliyorsunuz.
Sonuç için Allah'a güveniyorsunuz.
Olursa da hayırlı
Olmasa da hayırlı diyorsunuz.

Rabbim bu teslimiyyette iki hayirdan en güzelini nasipetsin size. Gönlünüzün seveceği, kalbinizi yumusatacak, kaygılarınızı hafifletecek, "ne saçmalamışım" dedirtecek, aranızda sevgi bağını geliştirip, birbirinizde sakinleseceginiz saliha birini denk getirsin inşallah.
Güzel haberlerinizi bekleriz

Kartal acele etme, ortalığı karıştırma.))
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla