Konu Başlıkları: Sokak Köpekleri Yasa Tasarısı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Mayıs 2024, 00:26   Mesaj No:5

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.493
Konular: 1283
Beğenildi:11973
Beğendi:9060
Takdirleri:26837
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Bu sorun çözülsün artık. Biz mi onların yaşam alanlarını ellerinden aldık yoksa mama lobisi sayesinde mamaları yedikçe çoğaldılar, azgınlaştılar mı piramit ne zaman bozuldu? Yedikleri mamalarla yılda 3-4 defa bir batında 10 yavru dogurabilen bu hayvalar sürü halinde geziyor ve çok büyük tehlike arz ediyor. Malesef yine vaktinde müdahale edilmeyen bir konu. Çocukları dışarı çıkaramamak eve, bilgisayara mahkum etmek için çok ciddi bir sebep daha. Bisikletin arkasından koşuyorlar. Kızımın okul dönüşü peşinden koşmuş önce önemsememiş havlarken iki tane olmuşlar. Kendini yolun ortasına atmış. Koca gençlere aman açık araziden geçerken dikkat edin köpek saldırabilir diyorum. Aşırı duyar kasanlar yüzünden köpeğe hoşt diyemiyoruz. Bu nedir Allah aşkına.
Bitlis'te saldırıya uğrayan ve kuduz olan çocuğu hatırlatırım. Çocuk uyutuldu. Ve öldü.
Kısırlaştırılmasindan yanayım. Bir canlının itlafi ile canlı popülasyonun bozulacağını düşünenlerdenim. Köpekler komple giderse başka bir türün istilasini konuşuyor olabiliriz. Kisirlastirlmalı, sahiplenen sahiplensin, barınaklara koyulsun. Barınak şartları iyileştirilsin.
Şehirlerdeki mama çılgınlığına da bir düzenleme getirilmeli. Hindistan'ın inekleri gibi bizim hayvan severler de köpeğe tapıyor. Yol, kaldırım, kışın cafeler, hastane içleri, köyler bile başıboş köpeklerle ve mamalarla dolu. Adam boyunda iri iri köpekler. Kolaysa laf söyle hayvan severlere. Ben hayvan korkarım arkadaş büyük bir sorun olarak görüyorum.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla