Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Temmuz 2024, 01:46   Mesaj No:15

Vasat

Medineweb Aktif Üyesi
Vasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Vasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62825
Üyelik T.: 12 Ekim 2023
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Kadın
Memleket:Ankara
Mesaj: 153
Konular: 4
Beğenildi:334
Beğendi:468
Takdirleri:4334
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Kara Kartal Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Ne güzel insnalarsiniz örneklerinizi açıklamalarınızı görünce umut doluyorum Güzel mutlu evliliklerin yansıması bunlar. Çevremde kime sorsam esmanurun dediği gibi b şıkkı diyecek özellikle çok bayan var. Yaşına bakmadan boşayası geliyor. Köyünün üstünden uçmam diyenler
Sayın başkanımın nebevi sevda abinin yorumlarınıda alayım. eminim onlarda çok güzel katki yapacaklardır. sayenizde evlenmediğim eşimle tekrar evlenmeyi düşünüyorum dengimi bulursam belliki
Evlilikle ilgili ek tavsiyelerim:

Biri 22, öteki 25 yaşında iki kişinin tanışıp evlenmiş olacağını düşünelim.

Birinin, ötekinin hayatına dair bilmediği tam 25 yıl;

Ötekinin, diğerinin hayatına dair bilmediği tam 22 yıl var.

Çocukken, gençken neler yaşandı; hangi konular yüzünden aileleri, akrabaları, öğretmenleri, arkadaşları tarafından çeşitli zorluklar yaşadı, kötülüklere maruz kaldı; nelere içerledi, nelerden nefret etti, nelerden korkar oldu, neleri umutla bekledi. Bunlar bilinmiyor. Ve tanımak için ne kadar emek sarfedilirse sarfedilsin, bir kısmını öğrenmek illaki evlilik sonrasına kalıyor.

Bu durumda, bize tuhaf/anlamsız gelen bazı söz ve davranışlar varsa, bilin ki altında yatan köklü bir sebep vardır. İnsanlar yaşadıkları şeylere göre tavırlar geliştirir ve birçok kez bunun ne kadar saçma olduğunu görmekten aciz olabilir. İşte birimizin görmediğine, ötekimiz gözünü açarsa; ortada bir sorunun var olduğunu görüp, ardınca birlikte çözüm arayışına gidilirse: buna hangi sorun uzun süre dayanabilir?

Bir de şu görseli çok seviyorum, buraya da eklemek isterim. Sanırım üzerine ek söz gerektirmeyen türlerden; yapan kimse Allah razı olsun ondan, çok güzel anlatmış.
Eklenen Resim Ön İzlemesi
 
__________________


Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?"

[Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler]

Alıntı ile Cevapla