Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Temmuz 2024, 12:36   Mesaj No:17

Vasat

Medineweb Aktif Üyesi
Vasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Vasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62825
Üyelik T.: 12 Ekim 2023
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Kadın
Memleket:Ankara
Mesaj: 153
Konular: 4
Beğenildi:334
Beğendi:468
Takdirleri:4334
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Kara Kartal Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Kusura bakma lütfen bakma yorumu okuyunca mihrinaz abla yazdı sandım sayfa yenileyince noliyo oldum çok nefis yorumlar valla allah herkese böyle bilinç nasipetsin.
Kitap işe yariyor5demekhayvan terbiyesinden koca terbiyesine bunu bilince insan bi tırsar eşinden formülü gizli tutmakta fayda var

Medineweb abi esmanur tekrar dünyaya gelsem eşimle evlenirmiydime yorum olarak cevap verdiler evet kabul ediyoruz mihrinaz başkanım yok ortalarda. Vasat tekrar kusura bakma yorumlarını okuyunca valla mihrinaz başkanım sandım
Demek ki Mihrinaz kardeşimle hayata karşı benzer bir bakış açımız varmış, bu sözlerinizden öyle anladım. Bu çok hoş doğrusu : )

Kitaptaki bilgiler konusundaki gizlilik öneriniz de çok yerli yerince, aynen fark ettirmemek lazım; fark edilirse, tabiri caizse işin sihri kaçar : )

Bu açıdan ben de fark ettirmedim. Ama Fussilet 34 ve 35. ayetlerde anlatılan var ya, işte o durum gerçekleşti ve bir baktım ki o kitaptaki teknikler bana karşı uygulanır olmuş, aynı özetin sonunda Scott'ın yaptığı gibi.

Scott, eşinin yazdığı kitap yüzünden mi haberdar oldu, yoksa benim eşim gibi içgüdüsel şekilde mi aynı şeyleri yaptı bilmiyorum ama eşimin değişiminin %100 doğal tepki olduğundan eminim : ) Ben onu övme adına uygun şartlardaki fırsatları (çok göze batmadan) değerlendirmeye başladıktan sonra, ilk önce sadece öfke durumları azaldı ve aralıkları giderek uzadı. Bir süre sonra övgülerime karşılık memnuniyet ifadeleri görmeye başladım. Bundan da bir süre sonra bir bakmışım o beni övmeye başlamış: Yemeklerin çok güzel, temiz titizsin vs : )

İşte aranılan evliliğin sırrı, bu kadar kolaymış : )

Ve:

"Tatlı dil, yılanı deliğinden çıkarır."

Atalarımız da bunu biliyormuş belli ki.

Biz bilmedik, çok uzun süre kaybettik; ama bilmiyorum, belki de kayıp değildir. Nitekim her iddia ispat istermiş ya, şunları öylesine anlatsam belki insanlar bana inanmazdı ama benim yaşadıklarım ve şu an elde edebildiğim huzur (elhamdülillah), hem de onca yılın ardınca: işte aranılan ispat : )

Yani Rabbim, belki de insanlara fayda vermem adına bana etkili bir yolu yaşatarak öğretti. Bir kısmını Amy'den aldım ama bir kısmı da Rabbimin ayetlerinden elhamdülillah. Buraya yazamayacağım kadar uzun, farklı durumlar için psikolojiye dair başka detaylar da var ama özetle şunu söyleyebilirim:

İnsan bunları anlamaya adanırsa, öğrenmeyi/gelişmeyi isterse: öğrenme yolu adım adım kişiye açılıyor. Birini öğreniyorsunuz, sonra bir yerde tıkanıyorsunuz ama sonra onu da öğreniyorsunuz. Bir merdiveni çıkar gibi; bazen düşmek de var bu arada ama sorun değil, kalkıp kaldığımız yerden devam ediyoruz : )

Rabbim kendimizle ve insanlarla olan sınavımızda yardımcımız olsun dilerim. Şeytanın ve nefsimizin şerrinden korusun, karşımızdaki insanın söz ve davranışlarına karşılık, içinde ne var bilmeden su-i zan ile hareket etmekten bizleri uzak kılsın. Amin diyeyim, cümlemiz için.
__________________


Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?"

[Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler]

Alıntı ile Cevapla