Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Temmuz 2024, 12:40   Mesaj No:22

Vasat

Medineweb Üyesi
Vasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Vasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62825
Üyelik T.: 12 Ekim 2023
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Kadın
Memleket:Ankara
Mesaj: 143
Konular: 4
Beğenildi:313
Beğendi:427
Takdirleri:4220
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Mihrinaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Kartal editim çok ısrar etmiş kırmayayım bari.))

Bu kadar özenli, ufuk açan; sade ve derin görüşlerin üzerine haddi aşmak olmazsa naçizane yorumum;

Benim kendi tarifim yol VE yolculuk metaforu üzerine kuruludur.

Vahiy süreci boyunca kullanılan ''H-D-Y' (Yolda olma) ''D-L-L'' (Yoldan sapma) ''E-M-N''(Bir kişiye yada varlığa gönül huzuru ile güvenmek) Çok çaba ve mücadeleden sonra F-L-H (Kurtuluşa erenler)

23 yıllık evliliğimin 15 yıllık süreci yukarda belirttiğiniz benzer sorunlarla çok büyük sınandı. Kendine yolculukla başlayan yol metaforunun Kuranın her yerine yayıldığını gördüğümde sembolleri, işaretleri takip ederek yolu kaybememek, yine o sembolleri yanlış anlamlandırarak yoldan sapmamak, sürekli yolda olmak, bir yerden sonra yolculuğa odaklanmayı bırakıp tamamen yolu tutmak... Biran gaflet yok, bugün yaptım, yarın rahatım yok, hep yoldasın,emek vereceksin, zorlanacaksın, sınanacaksın, bunalacaksın, gözyaşının tuzu, emek terinin tuzuna karışacak, çoğalacaksın yürüyeceksin, yürüyeceksin. Önce iman edeceksin,sonra ameli salih, sonra doğru olacakın, sabrı tavsiye edeceksin hep yoldasın, ve F-L-H Kurtuluşa erenler....) Dünya ahiret İnşallah

ve diyorumki; yol ve yolculuk iletişim kurulmayan sorunları da güzellikleride konuşamadığınız bir partnerle çekilmez, bilgi var bilinç yoksa yol boyunca ya homurtu, ya şikayet dinlersiniz. Sabır yoksa aynı yolu kısır döngü döner dolaşırsınız. Bir de üçüncü kişiler. Yolda hep karşılaşacaksınız, çocuklarınız dahi olsa nereye, ne kadar koyduğunuz sizin elinizde. Yolculukta müsait bir yerde hep indirin. İndirmeyi bilmezseniz yolunuz D-L-L ye sapmaya pek müsait hale gelir. Unutmayın; D-L-L ile H-D-Y arasındaki açı açıldıkça sapma artar. Tıpkı yukardaki üçgen örneği gibi. Allah razı olsun.

yolcuya kızarsan yolu cezalandıramazsın. yolcuya küser sonra arkasından koşar yakalarsın. yeterki H-D-Y yolunda ol. Her türlü birliktsin..


Evet Kartal editim tekrar dünyaya gelsem yoldaşımı gider ana babasından bizzat isterdim oldumu merakın gitti inşallah)
Dur durak bilmeksizin, kesintisiz bir yolculuk; bazen az dinleneyim diyorsunuz ve elhamdülillah dinleniyoruz da ama çok uzun sürmüyor genelde, sonra sınav bir üst sorudan devam : )

Allah cümleten yardımcımız olsun diyeyim, yol yorucu ama sonucu güzel oluyor. Dünyada olduğu gibi ahirette de öyle olmasını Rabbimden dilerim, cümlemiz için amin...
__________________


Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?"

[Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler]

Alıntı ile Cevapla