Konu Başlıkları: Bu Ayın Misafiri Vasat
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Temmuz 2024, 23:11   Mesaj No:57

Vasat

Medineweb Üyesi
Vasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Vasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62825
Üyelik T.: 12 Ekim 2023
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Kadın
Memleket:Ankara
Mesaj: 143
Konular: 4
Beğenildi:313
Beğendi:427
Takdirleri:4220
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Kara Kartal Üyemizden Alıntı Mesajı göster
İlk girip mesaj yazdığın konuda şöyle yazmışın
Eski bir üyeden, yeni üyelik ile (yönetimin bilgisi dahilinde).
Ne kadar eskisin? 2008ler mi? buranın havasını soludugun çok belli.uslubun anlatımın ifade edişin saygı, mütevazilik akıyor.bence tesadüf deil sitenin inanılmaz etkisi
Senin merak ettiğin varsa sor vasat.pazartesiye sağlam hazırlık yapiyiruzykorkma korkma rahat ol
2012'de, ki az evvel eski mesajlarıma baktım: Tam 20 gün bu forumda "ağırlıklı kendi açtığım bir konu" odağında kalmışım. Yani tanışmamız eski ama uzun süreli bir tanışma olmadı : ) O dönemin ardınca 2023 Ekim'e kadar, sadece o eski konuma cevap gelmiş mi diye birkaç kez kontrol etmek için çevrimdışı foruma girdim ama bir şey itiraf edeyim: Ben bu forumun ilahiyat/ders destek ağırlıklı olduğunu daha yeni fark ettim : )

Sıradan yurdum insanlarının sohbet için buluştuğu sitelerden biri sanmıştım, ki o dönemde aktif gördüğüm üyeler bu zannıma sebep olmuştu ve forumdaki kategori başlıklarını hiç incelemediğim için de bu zannım yıllar boyu bende aynen kaldı : )

Bu arada seneler sonra gelişim de yine o konu sebebiyleydi. "İslami konularda tartışma usulü nasıl olmalı?" diye fikir alışverişi yaptığım bir kardeşe "işte böyle olmalı" diye örnek olarak o konunun linkini atmıştım. İki farklı görüşteki kişiler, arada saygı sınırını zorlayan yorumlar ve ama benimle birlikte tansiyonu düşürmek için çabalayan kardeşler vesilesi ile: En sonunda elhamdülillah ortak bir paydada buluşulmuştu : )

Konunun linkini burda vermiyorum, nitekim o günlerdeki fikrim hala aynı olsa da: konuya giriş/sıralama şeklimi bir felâket olarak görüyorum : ) Buna rağmen konunun başarıyla sonuca bağlanması ise: saygı çizgisini özenle koruyanlar vesilesi ile oldu, ve onların bir diğer özelliği de vasatlıktı; Allah razı olsun diyeyim.

Ve işte, sadece bunlar olsa herkeste, ümmet aranılan birliği bulurdu: üslupta saygı ve dini çizgide vasatlık

Bu arada "pazartesiye sağlam hazırlık" derken? : )

"Korkma, rahat ol." Yani tabi, bunu deneyebilirim inşaAllah : )
__________________


Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?"

[Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler]