Konu Başlıkları: Bu Ayın Misafiri Vasat
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ağustos 2024, 17:57   Mesaj No:76

Vasat

Medineweb Üyesi
Vasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Vasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62825
Üyelik T.: 12 Ekim 2023
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Kadın
Memleket:Ankara
Mesaj: 143
Konular: 4
Beğenildi:313
Beğendi:427
Takdirleri:4220
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Mihrinaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Tekrardan selamlar sayın misafirimiz. Editörlerim bol soru ve ikramlarla sizi hoş etmeye gayret etmişler. Nasılsınız efenim?

Bendeniz yerleştim elhamdülillah kahvemi aldım ay bitmeden seni ziyarete geldim Bizde sohbet ayla, misafirlikle sınırlı değil elbet

Allah kolaylaştırsin senin taşınmanı da...
Taşınmak, yerleşmek neyse de başkasının pisliğini temizlemek, ev şöyle bir bakınca güzel görünürken içine girince giderler, lavobolar, bozuk çeşmeler, akarı, kokarı canına tak ediyor adamın.

Eşyalarım en az 10-15 senelik ve ata vere döke demirbaş eşyalar ve bol kitap taşıyoruz. Eşime tehditim büyük oldu. "Bir daha ki taşınmada (kesin tasınıcam ) çantamı alır çıkarım haberin olsun." dedim. Kabul etti sağolsun. "Söz bi dahakine eşyalara el sürdürmem, ev almadan taşınmam 10 ila 15 yıla" dedi
Ben yine ikna oldum Hep ikna oluyorum Kiracı isen gözünü kapatıyorsun muhterem Vasat. Ev sahibine mi komşuya mı, iyi bir eve mi, nezih bir muhite mi denk gelesin dersen hepsi derim Çocuk büyütürken hep okullar bazlı yerleşim aradık. Komşuluk olmasa da çocuklar için iyi oldu. Ev iyi olmasa da komşuluk iyi muhitim, okullara mesafem güzel diyorsun her türlü şükretmeye sebep buluyorsun. Allah bu ev sahibini de muhitini de aratmasın. En önemlisi o.

Koli lazımmı göndereyim mi?.)))
Ve aleykum selamu ve rahmetullah Mihrinaz kardeşim, elhamdülillah iyiyim, en az 2 aydan önce taşınmayacağımızı öğrendiğimden beri ağırdan alıyorum işleri : ) Koli lazım mı, doğrusu muhakkak lazım olur ama ben işin o kısmını daha hiç düşünmedim : ) Ardımdan konuşulmasın diye, evi en iyi şekilde bırakmak üzere bakım yapıyorum; ki şu an en büyük projem: yoğun güneşten sararmış yaklaşık 30 yıllık pimapeni beyazlatmak : ) Önceki seneler çok yöntem denemiştim, işe yaramamıştı. En son ince zımpara ile ısrarla zımparalamayı denemiştim ve alttaki beyaz tabakaya ulaşmıştım : ) Elhamdülillah evdeki tüm pencereler bu işlemden geçmişti ama "Sona kalan dona kalır." hesabı mutfak penceresi ve iki kapısının bakımını tamamlamamıştım. Her halükârda bu haliyle bile oturduğum zamankinden çok iyiydi ama ev sahibi eskisini bilmez, sonrasına bakar : ) Şu an pencere bitti, 2 kapı da %80 oranında iyi durumda. Günde 1 saat ovalama ile, 2-3 güne bu iş biter sanırım : ) Bu arada eşim ev sahibine kızgın ve yaptığım işe karşı ama ben kabul etmiyorum; oturduğum hal nasıl olursa olsun, bıraktığım hal beni temsil eder nitekim : )

Ardından paspas sudaki kireç yüzünden zamanla kararan mozaiklere küçük bir dokunuş (eski tarz, taş); sonrası klasik kolileme vb; en sevdiğim kısım : )

Bu arada eğer taşınacağımız evin boyası iyi durumdaysa, kalan işler -eşim tesisatçı olduğu için- inşaAllah kolay olacaktır diye umuyorum. Yine de Rabbim hesap etmediğimiz yerlerden zorluklar vermesin; evin iyisini, komşunun muhitin iyisini, her daim en hayırlısını nasip eylesin cümleten; amin ecmain diyeyim

Bu arada size de çok geçmişler olsun Mihrinaz kardeşim, Rabbim sağlıkla huzurla oturabilmeyi nasip eylesin : ) Ve Allah'ın izniyle sonraki taşınmanızın kendi evinize olmasını nasip eylesin; o da sağlıkla, huzurla, amiiinn : )

Dualarınız için de cümleten amin ecmain
__________________


Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?"

[Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler]