Konu Başlıkları: Bu Ayın Misafiri Vasat
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Ağustos 2024, 20:14   Mesaj No:87

Vasat

Medineweb Üyesi
Vasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Vasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62825
Üyelik T.: 12 Ekim 2023
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Kadın
Memleket:Ankara
Mesaj: 143
Konular: 4
Beğenildi:313
Beğendi:427
Takdirleri:4220
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Kara Kartal Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Şu an nerde olmak istersin?
İnsanlara bi mesaj ver desek ne dersin?
En tahammül edemediğin şey?
Sorulmasina sinir olduğun sorular?
Asla paylaşmam dediğin bişey varmı?
Yöneticinin şifresini ögrensen ne yaparsın?
Güzel sorular, ve gelsin bakalım cevaplar : )

1. Şu an nerde olmak istersin?

C. Annemle aynı evde veya yakın komşu olduğum bir yerde : )

2. İnsanlara bi mesaj ver desek ne dersin?

C. "Şeytanı dışarda aramaktan vazgeçin; o hepimizin içinde, o bizim kendi iç sesimizle konuşuyor. Onu yakalamanın yolu: akla gelen fikirlerin yanlışlığını görebilmekten geçer. Bilhassa umutsuzluk ve kötülük (öfke, dedikodu, bir delile dayanmayan zanlar veya dinde yanlış uygulamalar vb) süslemelerine karşı uyanık olun.

Eğer şeytanın fikrini sadece bir kez bile doğrular/onaylarsanız: artık o sizin fikrinizdir. Fikir size ait olduktan sonra ise şeytanı suçlama hakkınız da olmaz; o sadece fikri sunmuştur çünkü ve kabul etmek zorunda değildiniz. Ve: Madem kabul ettiniz, öyleyse sonuçlarına da hazır olun artık. Allah'ın merhameti gereği "tekrar akletme fırsatı" size sunulana kadar, yanlış yolda olduğunuzu fark etmeyeceksiniz bile; seçtiğiniz o yanlış yolda kalacaksınız ve günden güne o yanlışa batacaksınız. Nitekim insanlar sadece seçimlerinin gereğini yaşar."

3. En tahammül edemediğin şey?

C. Ümmet için yapılacak çok şey varken ve bunların neler olduğu ayan-beyan belli iken: insanların boş işlerle zaman kaybetmeleri. Her insanın dinlenmeye ihtiyacı vardır bu arada, ama nerede yoruldular da dinleniyorlar? Sorun orada.

Ek olarak verilen sözde -geçerli bir mazeret olmaksızın- durulmaması ve yapılan işin eksik/kötü yapılması. Bu arada, lafta mazeret olarak sunulan şeylerin de kayda değer olmasını beklerim; eften püften sebeplerden mazeretleri kabul edemiyorum : /

4. Sorulmasina sinir olduğun sorular?

C. Ailemi ortak olarak ilgilendiren her tür şey bu konuda risktir. Esasen sorulmasından ziyade, cevabıma göre alınan tavırlara sinir olurum. Birisi tutar "Aa öyle şey mi olur, ben olsam..." diye bir çıkış yapar, o anda ben zihnimde karşı tarafın saçını-başını yoluyorumdur Dışardan sakin tabi : )

5. Asla paylaşmam dediğin bişey varmı?

C. Asla "asla" demem : ) Ancak, zihnen herhangi bir yanlış fikre "gömülü" olduğunu gözlemlediğim biriyle, ilk tanışma zamanlarında bu konuda ilk kelamı ben etmem.

"Gömülü"yü tırnak içine aldım, nitekim bu derecedekiler zihnen normal bir durumda değildir. [Algı körlüğü (kulakları vardır ama işitmez, gözleri var ama görmez) "söylenileni anlamaz" nitelikte yapar insanı. Ve bu tür insanlar, 2. mesajda bahsettiğim "şeytana uyarak yanlış seçim yapan ve burada çok uzun süre kalan" insanlardır; ne kadar uzun süre, o kadar körleşmiş algı...]

6. Yöneticinin şifresini ögrensen ne yaparsın?

C. Eğer imkânım olsaydı (ama maalesef yok) siteyi güncel site formlarına taşırdım : )

Benim gibi mobilden giren biri için (ve gözlerim sorunlu) yazıların küçük olması sıkıntı oluşturuyor. Özel mesajlarda "alıntı üstüne alıntı" karmaşası ile birlikte, bildirimlerdeki aksaklıkların da: "yeni nesil içinden forumda aktif olmak isteyenleri" caydırabileceğini düşünüyorum; ama tabi gerçekte durum böyle olmayabilir, bilmiyorum : )

Bu arada ben nasıl caymadım derseniz:

Bundan yıllar önce ilk forum üyeliklerim hep bu siteye benzer formatdaydı, yani aşinalık var. Aradan geçen onca zaman sonrasında -ben de çoğu gibi- yeni nesil sitelere alışmış olsam da, daha önce bahsettiğim manevi sebeplerden ötürü "zorluğunu göze alarak" tekrar aktif olmaya karar verdim : ) "Nasılsa yine alışırım" diye ve gerçekten de giderek alışılıyor. Ancak, altını çize çize: "istenirse" : )
__________________


Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?"

[Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler]