Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Ağustos 2024, 16:05   Mesaj No:5

Vasat

Medineweb Üyesi
Vasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Vasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62825
Üyelik T.: 12 Ekim 2023
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Kadın
Memleket:Ankara
Mesaj: 143
Konular: 4
Beğenildi:313
Beğendi:427
Takdirleri:4220
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Alıntı:
Kara Kartal Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Çok faydalı gerçekten ben geçmişe takık biriyim kolay vazgeçemiyorum inşallah sizler gibi olurum aklıma bişey geldi bizde ölenin eşyaları atılır. Çok üzülürdüm ben olsam tırnak markasını bile saklar hiçbirine kıyamam derdim.acimasiz degilmi ya ölüyosun herşeyini dağıtıyorlar yada senin dediğin şekil herşeyi saklarsanda hiç unutamazsın.unutmasa hep hatirlasa olmazmi
Hatıra eşyalarla ilgili benim düşünce şeklim "eğer, birini/güzel bir anıyı hatırlamak için bir eşyaya ihtiyaç duyuyorsan: o anı demek ki o kadar da önemli değilmiş." Kısaca anılar konusunda hafızama güveniyorum ve eğer unutacak olursam: demek ki çok önemli değilmiş ki unutmuşum, önemli olsaydı unutmazdım

İlerde Allah muhafaza hafıza sorunu vs olsa, zaten o zaman eşya falan da fayda vermez, Rabbim hepimizi korusun.

Geriye tek bir şey kalıyor: hatıraların "saklamada zorluk çıkarmayacak olan" kısmının güzel oluşu : ) Bir not, bir resim, eski usül takvimler hala kullanılıyor olsa ilgili güne ait bir takvim yaprağı, bir çakıl taşı, bir alışveriş fişi vb "toplasak 1 kutuya sığacak şekilde" bir anı sandığı hatırlamak için gayet yeterli ve sevimli : )

Ek olarak: vefat eden kişinin hayrına ihtiyaç sahiplerine vermek, saklanmakta güçlük çekilen hacimli eşyalar için en güzel yol. O eşyanın sevabı, o eşyanın kendisini saklamaktan daha akıllıca olur; hem vefat edene, hem de vesile olana : )

En nihayetinde zaten herkes ve her şey yok olmayacak mı? Mülk hiçbirimizin değil, sadece hayattayken kullanıyoruz ve bizden sonrakilerin de değil, onlar da kiracı. Mülk Allah'ın ve hatıra için bile olsa fazla eşyayı saklamayıp infak etmek en akıllıca iş. Bu konuda bir hadis vardı, aktarayım:

Mutarrif, babasının şöyle anlattığını naklediyor:

“Rasulullah'ın (sallallahu aleyhi ve sellem) yanına geldim. Bu sırada Elhâkümü"t-tekâsür (Çoklukla övünmek sizi oyaladı) sûresini okuyordu. Ardından şöyle buyurdu:

"Âdemoğlu 'Malım, malım!' der. Ey âdemoğlu! Acaba yiyip tükettiğinden, giyip eskittiğinden ve sadaka verip (âhirette karşılığını almak üzere) önden gönderdiğinden başkası senin malın mıdır?" ”

(M7420 Müslim, Zühd, 3)


Giydiklerimiz eskiyip, yediklerimiz tükenip yok oluyor. Ancak Allah için verilen, o sonsuzlukta bizlerle olacak inşaAllah : ) Vefat eden yaşarken ihtiyaç fazlalığını verse en iyisi aslında, ancak ardında kalmış olabilir, öyleyse onun için vermek en güzeli oluyor bu durumda : ) Vesile olanın hayrı da kendine tabi
__________________


Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?"

[Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler]

Alıntı ile Cevapla