Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Ağustos 2024, 16:29   Mesaj No:2

Vasat

Medineweb Üyesi
Vasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Vasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62825
Üyelik T.: 12 Ekim 2023
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Kadın
Memleket:Ankara
Mesaj: 143
Konular: 4
Beğenildi:313
Beğendi:427
Takdirleri:4220
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Kara Kartal Üyemizden Alıntı Mesajı göster
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
"Memleket nere?" sorusuna bakarsak büyük oranda doğru aslında, her bölgenin kendine has şartları ve adetleri oluyor ve bu bakımdan aynı şekilde büyüyen insanlar benzer şekilde olabiliyorlar. Doğrusu bu konuda benim tek kızdığım nokta: genellemeler. Nitekim çevre nasıl olursa olsun, iyiye/doğruya/güzele/hakka tutkun insanlar kendi güzel yollarından yürümenin yolunu illaki buluyorlar : )

Bu arada, "şu şehrin insanı iyidir" denilen bir tane şehir var mı? : ) Ben yıllardır "yok şuralılar şöyledir, yok buralılar böyledir" şeklinde, hep kendinden olmayanın kusurunu sayıp duran insanlar görüyorum ama bir baksak kendi şehirleri için de söylenen olumsuz bir şeyler vardır : ) Hatta işte tam o zaman "ben öyle değilim, herkes aynı değildir" derler : ) E, bu işte diğer insanlar için de illaki geçerli, kendi yöresinin huyunu suyunu taşımayan bir dolu insan var.

Bu bakımdan, evet nereli olduğumuzun etkisi illaki vardır ama zihnindeki sınırları aşmış insanlar için coğrafya da önemli değildir : )
__________________


Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?"

[Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler]

Alıntı ile Cevapla