Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ağustos 2024, 17:07   Mesaj No:4

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.613
Konular: 1294
Beğenildi:12272
Beğendi:9157
Takdirleri:27860
Takdir Et:
Standart

Burcun mu doğduğun yer mi doyduğun yer mi? Hepsi yoruma açık.

Ayın hareketi, retrosu bilmem nesi derken güneşin farklı gelen açısı, ay tutulması, güneş tutulması, dolunay bile bizlerin tabiatı, duyguları üzerinde etkisi oluyorsa memleketimin suyu, havası, toprağı elbette fitrama, huyuna sirayet edecektir. Ama gerisi burçların değil kişinin kendi sekillendirmesidir. Hastayım her çöpten samandan işi burçlara bağlayanlara. Birara çok moda idi burç magazini. Astroloji gök bilimi bambaşka birşey, çok enteresan gelir bu ilim bana. Günlük falı bakılan burçlarla alakası yok. Astrolijinin ticarete dökülmüş, fal halini almış şekli diyorum. Dualarla muska yazanlar, şu kadar oku bu dileklerin gerçekleşecek diyen din tacirleri gibi..

Birinde sevmediğimiz bir huy görsek "nereli" diye sorulur "zaten ordan adam çıkmaz" diye eklenir. Ve bu istisnasız herkes ve her memleket için geçerli. En çokta memleketimin insanını sevmezler. Giresunluyum demeye korkuyorum. 50 km ötesindeki Orduluyu Giresunlu dahil kimse sevmiyor. 3 saat ilerisindeki Samsun için ha keza. Memleketimi milletimi secemediğime göre ne üstünlük ararım ne yererim. Ama coğrafya da fena kader onu iliklerime kadar kabul ederim.
Vallahi nerelisin sorusunu bu güne kadar belki bizim oralardandır diyerek sordum.))Karakter analizini memleket üzerinden hiç yapmadım. Yapmayın da.
Hucurat 10 bizi imanda kardeşlik paydasında eşit kılar. Üstünlük ve tahakküm gerekçesi değil.
Hucurat 13 te, kimse doğuştan imtiyazlı yada doğuştan mahrum değil. Secmedigin şeyler için övünmek anlamsız. Seçebileceği akıl ve iradeyle gerçekleştirilecek takva en üstün olan.

Bu evrensel kuralı işletirsen farklı milletler, sülale, topluluk, memleketler içinden ayet olur çıkarsın vesselam...
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla