Alıntı:
mdm1 Üyemizden Alıntı
Kıymetli kardeşim aslında ben konuyu uzatma taraftarı değilim. Son bir örnek ve yorumla bitirmek istiyorum.
Bana göre yukardaki hikaye ırkçılık ön vurgulu İslami ahlak ve yaşamı istihza konusu ile, eminimki müslüman olmayan bir düşünceden hasıl olmuştur. Bu düşünce kliğini zaten yukarda açıkça beyan ettim.
Peki o zaman konuya şöyle bakalım;
Sizce bir müslümanın yukardaki eylemleri herhangibir yerde işlemesi komik bir eylem biçi mi midir_? Örneğin araç kullanan bir müslüman besmeleyle binmişse aracına, veya gideceği yere inşaALLAH şuraya gideceğim demişse vs. vs. bu durum komiklik arzediyor mu? Arzetmiyorsa niçin bu diğer başka eylemlerde komiklik olarak lanse ediliyor._?
Kıymetli kardeşim yanlış anlamayın öküzün altında buzağı aramıyorum, farazi komplo teoriside üretmiyorum. Yukarda istihza(alay) konusu edilen davranışlar, müslümanların davranışlarıdır. Bu eylem facede komik oluyorsa, araba kullanırkende veya başka bir eylemdede komik olur ki, bu heralde sizinde kabul edeceğiniz bir durum değildir.
Ayrıca latife diye iyi niyetle yorumladığınız latifenin kaynağının asla bir müslüman kişilik olduğunu sanmıyorum. Öte yandan bu istihza dolu hikaye sadece müslüman forumlarında değil, müslüman karşıtı forumlarda, müslüman olmayan kişilerce de yayınlanmaktadır.
Neyse ilk mesajımda durum hasıl olmuştur, sözü çoğaltmanın anlamı yok artık.
Saygıyla... |
Tamda öküz altında buzağı aranmış gibi geldi bana
sosyal medyada herşey istihza ediliyor. Bu üyemiz hayata nasıl dümdüz bakmışsa artık görünce çok şaşırdım yok artık diyerek yorumlamak istedim 😅