Konu Başlıkları: Durumları Alalım:/
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Ekim 2024, 23:27   Mesaj No:212

Vasat

Medineweb Aktif Üyesi
Vasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Vasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62825
Üyelik T.: 12 Ekim 2023
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Kadın
Memleket:Ankara
Mesaj: 159
Konular: 4
Beğenildi:344
Beğendi:489
Takdirleri:4384
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Kara Kartal Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Hayırlısı olsun hakkınızda üzme kendini Kafanda bissürü proje var çok güzel Neler düşündün merak ettim tabi sakıncası yoksa🤭
En son tek başıma deneyip zor gelince vazgeçtiğim,
İnstagram'da güvenli ve etkili bir Müslüman sayfa alanı oluşturmak üzere:

Sadece Türkçesi kuvvetli,
Saygılı,
Derin düşünen,
Birlik için çabalayan kişilerin yorum yapabileceği bir sayfa oluşturmaktı : )

Sayfayı açtım, tanıtım yazısı vs yazdım ama şunun olması gerekiyordu, o olmadı:

Sayfada yorum yapabilmeleri için benim onları takip etmem gerekiyordu. Bunun için de ya benim o kişileri yorumlarından ötürü beğenip doğrudan takip etmem veya onların bana ulaşıp kendilerini (tanıtımda belirttiğim şekilde) kısaca tanıtmaları ve bunun üzerine takip etmem gerekiyordu. Yorumlarını beğenip takip ettiklerim sayfama dönüp bakmadı bile : ) Beni takip edenler oldu, ama kim oldukları belli olmadığı için ve iletişime geçmedikleri için ben takip etmedim. Derken "bu iş olmayacak" deyip vazgeçtim : )

Bir benzerini birkaç ay önce Telegram'da yapmıştım, ancak onu arkadaşlarımın isteği üzerine: genele açıkken kadınlara özel gizli sayfaya çevirmiştim. Ama onda da, normalde herkesin tanıdığı birilerini davet etmesi gerekiyordu ve ayrıca ben paylaşım yapacağım ve herkes izleyecek diye konuşmadık, karşılıklı istişare şeklinde olacaktı. Ama bir baktım, grup sayısı aynı ve hep ben paylaşıyorum ve sadece iki kişi emoji tepkisi veriyor ve kalanlarda ses bile yok. Ama böyle konuşmamıştık? : )

Bunun dışında, etkili tebliğ adına bildiğim her şeyi gönüllü kişilere öğretip, bir tebliğ grubu oluşturma fikrim var ama o bildiğim her şeyi herhangi birinin olduğu gibi anlaması için: mevcut bilgi birikiminin ve farkındalığının, hayallerinin bana çok yakın olması gerekiyor. Ve zamanının müsait olması... Ama, tanıştığım kişilerle ya fikren tam uyuşmuyoruz, ya hayallerinde böyle bir projeye dair yer yok veya var ama zamanı yok.

Kısaca, böyle hayaller ama tek başıma zor ve uygun ekip arkadaşı bulmak da hiç kolay değil, hiç : )
__________________


Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?"

[Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler]

Alıntı ile Cevapla