Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ekim 2024, 11:29   Mesaj No:4

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.667
Konular: 1307
Beğenildi:12401
Beğendi:9208
Takdirleri:28274
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Bazı risaleleri ve eserlerinde bazı bölümler, üniversite öğrencilerine yaptığı konferanslardaki konuşmalarından oluştuğundan akedemik bir dili olduğu doğrudur. Ama;

Ali Şeriati eserlerini; insanı, İslam'ı, düzeni, tarihi anlamak isteyen herkes anlar. Zeki, aktivist, bilgili aksiyon adamı bir alim ve anlattıkları her çağda ama özellikle rahatım bozulmasın diyenlerin rahatını bozan, rahatsız eden bir anlatımdır.

Rahatım kaçsın, uykum bozulsun, ölü duygularım hareketlensin, ağzının tadı kaçsın, yamuk bozuk düzende şirkle koyun koyuna inancım sarsılsın istemeyen Ali Şeriati okumaz. Okusa anlar ama okunmasını tavsiye etmez birde üstüne Şii der. Batıcı der. Kendi vatanında sunni denir. Uydurulan dinle uyutan dini aristokrasi, saray, iktidarlara, hocalara savaş açtığı için tekfir edilir.

Ben çocuklarıma Ebu Zeri okuttum. Anlamadılar ama tanıştılar.

Ali Şeriati okurken talebe oluyorsun her satırın altını çiziyorsun. O müthiş bir muallim. Ve bence senin ve bu kuşağın tanıması okuması gerek. Sorgulayan herkes okusun.

Bir anımı hatırlattın. Bu yaz bir hoca hanım arkadaşım elinde ince bir kitapı bana verip " Ben bundan hiç bişey anlamadım, ince diye aldim ama anlamadım al senin olsun" dedi. İştahla okuduğumu, altını çizdiğimi, kendimi kaptırdığımı görünce sen bundan ne anladın dedi.)) "İnsanın dört zindanı" risalesiydi. İnsanı zorlayan, hep mücadele etmesi gereken, beşerliginden ve iradeli varlık olarak zindanlarından bahseden, kurtulmak için çözüm sunan, insanı tanımlayan bir kitap deyince bende okuyayim dedi. )

Niçin Ali Şeriati okuyayım diyene cevabım "Anlam arıyorsan onu okumalısın. " Bu muallimin rahlesine oturmalı, konferans salonuna gitmeli, ünide dersine girmeli, tedrisatindan geçmeli. Öyle rasyonel öyle gerçek. Onu okumak tüm bunları yapmak demek..

İlk fırsatta konuyu devam ettiricem.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla