Konu Başlıkları: Bazı şeylerin içimizde Tutsak
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Kasım 2024, 15:42   Mesaj No:8

Vasat

Medineweb EDİTÖRÜ
Vasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Vasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62825
Üyelik T.: 12 Ekim 2023
Arkadaşları:0
Memleket:Ankara
Konular: 5
Beğenildi:486
Beğendi:754
Takdirleri:5582
Takdir Et:

Alıntı:
Kara Kartal Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Değişik tür derken değişik türden yorummu yani yoksa yani yorum yapmak tam olarak bu oluyor sorun kimsenin ayar yapamamasında bence. Sorsan herkes açık sözlü. Ufacık şeylerden bahsedilmiş yazıdaki benim annem çorbaya tuzsuz desem suratı düşer. Önceden anlamazdım sonra baktım onca emek veriyor mükemmel hazırlıyor sofrada bi kaşık alıp babamla kafa kafaya verip ne kadar tatsız tuzsuz olduğunu söyleyip durunca kadının huysuzluguna anlam vermezdik bide. Basit şeyleri bile doğru ama diye söylemek dusuncesizlik bence. İşe yaramiyr. Allah için söyledim anne demek veya Hanımcım Allah için söyledim kilo aldın, boyun kısa, ellerin güdük, şef yemeği yapamıyorsun, master şef değilsin demek onları kenara sıkıştırmak yazık bence. Haksızlıklara susmamak başka bişey ama eleştiri delisi olduk.
Bende alıngan biriyim mesela ince dusunceliyim biri bu şekilde söyleyince çok dert ediyorum. Allah için demesi beni yumuşatmiyor hatta daha çok kiziyrm. Düşüncesiz söylemiş sözünü Allah'a dayamasina. Neyse buda benim yorum
Değişik tür insan ve durum derken, üzerinde konuşulan insanların ve durumların değişik oluşu yani : )

Bu arada duygu dünyasına hitap eden çok önemli ayrıntılara değinmişsiniz. İyi niyetle de olsa, söz "söz söylenen kişilerin" hassasiyet ve beklentilerine uygun değilse, 'kaş yapayım derken göz çıkarma' durumu olabiliyor. Bu açıdan insanın en azından en yakınlarının duygularını anlamak üzere empati yapması, hatta bunları anlamak üzere açık açık beklentilerinin neler olduğunun sorulması çok önemli. Ki, esasen bazı beklentileri öğrenmek için hiç soru sorulmasa da olur, insanlar ortak olarak "takdir edilmekten, övülmekten, teşekkür edilmesinden, zamansız hal-hatır sorulmasından" vs hoşlanır ve hoşlanmakla da kalmaz: mutlu olur : ) Mutlu olunca da "mutlu etme potansiyeli" yükselir, öyleyse düz mantık: mutlu olmak isteyen, sevdiklerini mutlu etsin : )

Ama bunun, sevdiklerinin ihtiyaç duyduğu şekilde olması önemli. Bu konuda Gary Chapman'ın Beş Sevgi Dili adlı kitabını önerebilirim. Bizzat tümünü okumadım ama özetini okudum ve gerçek hayatla tastamam örtüşen gerçekler anlatılıyor.

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?"

[Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler]