Konu Başlıkları: Bazı şeylerin içimizde Tutsak
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Kasım 2024, 22:57   Mesaj No:10

Vasat

Medineweb EDİTÖRÜ
Vasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Vasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62825
Üyelik T.: 12 Ekim 2023
Arkadaşları:0
Memleket:Ankara
Konular: 5
Beğenildi:486
Beğendi:754
Takdirleri:5582
Takdir Et:

Alıntı:
Medine-web Üyemizden Alıntı Mesajı göster

her kafa bir ayettir.beyın adedi kadar ayetler...ayetle sabit olan abdestin şartları sabiteleri aksesuarları konusunda 5-10-15-25 mezhebin değişik yorumu.)

Resulullaha sorulan soru "en efdal ibadet hangisi?".verilen cevap kişinin çapına ihtiyacına kapasitesine durumuna bağlı olarak verilmiştir. cevaplar anana bak,namaz kıl,cihat et,zikri çoğalt,al iyaline sahip çık...soru sabit cevap kafalara göre.)
Önemli bir ayrıntı : )

Alıntı:
Medine-web Üyemizden Alıntı Mesajı göster

innemel amalu bi niyat,ameller niyetlere göredir.densizlik de bir niyettir.)Beş Sevgi Dili adlı kitabı okumuştum.özeti ve ana teması "bükçe"...yani dobra dobra ifade yerine eğip büken cümleler,cümlelere nazik taklalar attıran,ortaya çıkan cümlenin şişde yanmasın kebabp da yanması bende yanmayayım karşıdakinin gazabını da çekmiyeyım çabasıdır.kitabı sevdim çok da güzel ama amel etmiyorum.)
Kitabın okuduğum özeti, kitabın kendisinden daha faydalıymış gibi geldi bana şu an : ) Okuduğum özete göre benim insanlarda en çok rastladığım şey:

Kadınların, sevildiklerini anlamak için: eşlerinden güzel söz, hediye, çiçek, çikolata vs beklemesine karşılık;

Erkekler sevgi göstermek için: kalabalık bir market alış-verişi, eşine düdüklü tencere almak, tehlikeye girmesin diye çeşitli şeyleri yasaklamak gibi davranışlar geliştiriyorlar.

Ve bu şekildeki iki farklı kişi, (biri şair ruhlu, ötekisi hizmet etmeyi sevgi göstergesi gördüğü için) birbirlerinde sevgiye dair işaret göremiyor ve zamanla birbirlerinden soğuyorlar. Ve ana fikir: İşte bu farklı sevgi dillerinin farkında olan kişiler, tabi ki karşılıklı şekilde "birbirlerini bu yönde anlamaya çalışırsalar" haliyle araları düzeliyor.

Benim okuduğum özet bu minvaldeydi işte, ve bizzat kendi ailemde bu farkındalık etkisini gösterdi elhamdülillah : ) Ki eşimle aynı sevgi diline sahip değildik, o hizmet dilini kullanırken, ben güzel sözler duymaksızın sevildiğimi zerre kadar hissetmiyordum bile : ) Bir bakış açısı değişiyor, bir evlilik değişiyor...

Bu arada bu sevgi dilleri diğer tür evlat, arkadaş vs ilişkileri için de aynen geçerli. Denendi, onaylandı : )

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?"

[Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler]