Konu Başlıkları: Kadın İstihdamı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Kasım 2024, 18:27   Mesaj No:3

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Medine-web isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:8
Konular: 340
Beğenildi:1440
Beğendi:480
Takdirleri:10498
Takdir Et:

1-وَقَرْنَ ف۪ي بُيُوتِكُنَّ وَلَا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِيَّةِ الْاُو۫لٰى ahzap 33 te geçen ayette kadının yeri/görevi evi kocası çocuklarıdır.zaruretler (çok önemli zorunlu sebebler hastalık tedavi ziyaretler vs) dışında evinden sokağa çıkan her kadın cahilliye(islamdan önceki) kapsamındadır.

yani ayetle sabittir ki kadın tepeden tırnağa mahremdir namahremlere kapalıdır.sokağa çıkması önemli bir mazeret zorunluluğu dışında (mümine ise ) çıkamaz.çıksa da azami bi şekilde tesettürüne dikkat etmek zorunda. çalışması hele hele otobus servis ortamında erkek kadın haram karmaşası işyerinde...

2-kadınlar erkeğinin yükümlülüğü/sorumluluğu/hakimiyeti (nisa 34) altındadır.erkek bilimum ihtiyacını karşılamak(farzdır) zorundadır.

3-eymümine kadın tepeden tırnağa ziynetsin tahriksin gözlerini ve gözleri haramdan sakındıracaksın! ben seni böyle yarattım.senin yerin görevin bellidir.sokak senin kadar kalbi temiz! olmayabilir.doğurduğun/doyurduğun çocukla anne olunmaz.o çocuğa annelik ana okululuk yapmazsan anne değilsin cennet ayağının altında değildir. doğuracaksın doyuracaksın semirteceksin vahy eğitiminden mahrum eksikleyeceksin anne oldum diyeceksin.

4-ey mümine kadın baba peygamber/veli/evliya/ulema bile olsa bir annenin çocuğuna hayatının sonuna kadar bıraktığı izi( salih veya mücrim) hiç kimse bırakamaz.Bu tamamen sana bağlıdır.sen görevini yapmakla sorumlusun neticeden(hidayet ve dalalet) değil.

5-ey mümine kadın sen kocanın annesi ablası eşi sevgilisi patneri sırdaşı dostu arkadaşı dininin yarısının koruyucusu anlamında tüm boşlukları doldurma sorumluluğu senindir.seni işsiz güçsüz aylak ayakları üstünde durmayan olarak gören feminis şeytanist ve tüm ...ist'lere ben dünyanın en ağır yükünü üstlenmiş sorumluluklarım başımdan aşkın cennet bahçesi yuvamda oturmaktan şeref duyarım demelisin demen gerekir.

not:23 yıllık kabus iktidarın toplumu yozlaştırma/yobazlaştırma konusuna değineceğim.

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.