Konu Başlıkları: Hazmedemiyoruz!
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Kasım 2024, 18:48   Mesaj No:4

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:8
Konular: 340
Beğenildi:1382
Beğendi:464
Takdirleri:10171
Takdir Et:

Alıntı:
Mihrinaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Buraya iliştireceğim bir başka konu ise; çok sevdiğim, saydığım fakat şu açıklamasını teessürle dinlediğim Mustafa İslamoğlu hocamın açıklaması...

"Atatürk 10 yıl at sırtında savaştığı için hiç çocuğu olmadı." Mustafa İslamoğlu
Dersinden bir bölümdü.

Linki youtube, Instagram, Twitter nerden isterseniz bulursunuz vermiyorum link mink.))
Mustafa hocayı sever sayarım.Onun eserlerinden çok faydalanmışımdır.15 yıllık canlı tefsirini eksiksiz izlemişimdir.dik duruşu yalpalamaması tavizsiz olması dışlanma pahasına vahy de istikarlı oluşu takdir etmişizdir.nadir de olsa bazen görüşmüşüzdür.
bir kez ki diyaloğumuzda ;
Hocam yerli yersiz çıkışlarınız sizi gündeme getirebilir ama yıpratıyor. hz ademin babası varmı yok mu gibi.hz havvanın adem den mi başka türlü mü yaratılması gibi.kader,tasavuf,şirk vs konularındaki fevri ve anlamsız çıkışlarınız gibi.

tebesümle geçiştirmişti...

Mehmet(okuyan) hocamızla dönür olması bu fevri çıkışlarını önletir umut etmiştim.Malesef Mustafa hoca gündeme gelmek için bazen böyle anlamsız bazen acıtıcı çıkışları oluyor.

Onun ali kırcanın programında(1990 larda) söylediği eleştiri bir cümlesini kendisi için uyguladığını görüyoruz;

"Ali bey siz bazen hakem olduğunuzu unutup sahaya iniyorsunuz ve oyuncu gibi karşı kaleye gol atma çabasındasınız" demişti.

ben bu cümlesini kendisine uyarlıyorum;

"Mustafa hocam siz gündeme gelmek için Alim ağır sıfatınızı unutup,bazen vahy kalesine bazen karşı tarafın kalesine gol atıyorsunuz."

Yazık etmeyın kendinize yazık etmeyın profilinize ve yazık etmeyın misyonunuza.

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.