Konu Başlıkları: Yeriniz Kişiliğiniz
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Kasım 2024, 14:33   Mesaj No:26

Vasat

Medineweb Aktif Üyesi
Vasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Vasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62825
Üyelik T.: 12 Ekim 2023
Arkadaşları:0
Memleket:Ankara
Konular: 4
Beğenildi:410
Beğendi:596
Takdirleri:5003
Takdir Et:

Alıntı:
Kara Kartal Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Siz "mükemmeliyetçi insanla yaşama sanatı" adlı kitabı okudunuz mu? Okuyamazsınız.... çünkü yazılmadı... çünkü ben daha yazmadım

Nefesim tıkandı hakkaten varmı böyle insanlar hem güzel hem çok zor deilmi bide mükemmel insan değildir demişin sanki mükemmel gibi bilim okuma araştırma meraklısı çok sıkıcı olmaz mı yanlış anlamış olabilieim tabiki ohh çok şükür mükemmeliyetçi deilimabla Vasat la birlikte kitap yazın soluksuz okuruz
Eğer mükemmeli "kusurluluğumuzu kabul eden, kolaylıkla yönetilen en iyi halimiz" olarak tanımlarsak: evet bu gerçekten mükemmel : )

Mükemmellik yolunda vardığım son nokta: bir insan asla tüm her şeye aynı kalitede dikkat edemez/yetemez; beden ve zihin gücü buna göre ayarlanmamış. Bu gerçeğe göre: bir insan "nerede durup nerede yürüyeceğini bildiğinde; nerede kendi yapıp nerede yardım isteyeceğini bildiğinde; neleri öğrenmeyi ve uygulamayı tercih edip, neleri bilmemeyi ve hayatından çıkarmayı tercih etmesi gerektiğini bildiğinde", kısaca hayattaki dengeyi, ölçüyü, vasatlığı bulduğunda:

İşte o zaman gerçek mükemmelliği bulmuştur : )

Bilinen mükemmelik, dünya gerçekliğine aykırı olduğu için ancak boş bir hayal. Gerçek bir mükemmelliğin getirmesi şart olan şey: eksiksiz bir huzur halidir ve o da ancak yukarıda saydığım denge hali ile mümkündür

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?"

[Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler]