Konu Başlıkları: Yanlış Algı/Algılarımız
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Aralık 2024, 15:11   Mesaj No:6

Vasat

Medineweb EDİTÖRÜ
Vasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Vasat isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 62825
Üyelik T.: 12 Ekim 2023
Arkadaşları:0
Memleket:Ankara
Konular: 5
Beğenildi:478
Beğendi:682
Takdirleri:5532
Takdir Et:

Alıntı:
Mihrinaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Bilgisi yok, fikri çok => bilge kişi değildir
Ağzı sadece laf yapan => özgüvenli değil, şımarıktır

Bu "yeterince bilgi sahibi olduğu halde" kendine özgüveni olmama halini sanırım 35 yaşlarıma kadar taşıdım. (Olgunlaşma süreci 40'ı bulmuş olabilir) Ve aydınlanma sebebim de tam olarak burada anlatılan detaylardı. Yani hiçbir bilgisi olmayanlar cesur cesur konuşuyor, ben ve benim gibiler ise "ya fikrim yanlışsa?" endişeleri ile sözden, hareketten geri geri duruyor.

Bunu fark ettikten sonrasında asıl cesaretin "neyin ne olduğunu bilenlerde olması gerektiğine" karar verdim ve yeterince araştırıp, doğru olduğu kanaatine vardığım bir konu olursa "kapat gözünü ve yürü" tarzında bir cesaretle ortaya atıveriyorum : ) Yanlışım varsa, nasılsa birileri delilleri ile ortaya koyacaktır ve delil görünce "hmm, bu mantıklı" demeyi de biliyorum. Öyleyse, mantıken korkacak bir şey yok, değil mi : ) Nitekim kimi alimlerin hayatlarında bile zaman içinde fikir değiştirdikleri biliniyor

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?"

[Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler]