Okullarda bu denli süslemeli, ışıltılı aleni yılbaşı kutlamalarına hiç denk gelmedim. Yılbaşı hediyesi çıktı her sene önümüze fakat bu denlisini ben hiç görmedim. Hayatımıza çok şehir çok çeşit okul girdiğinden böyle net söylüyorum. Demek azımsanmayacak sayıda yapanlar ve bunu yaygınlaştıran okullar var. Zaten biri yapmaya görsün 2 seneye bütün ülke okulları 23 Nisan gibi yılbaşı süslemesi yapar.
Hepimiz eleştiriyoruz da; veliler dünden bayılıyor bu gösterişli işlere. Biri de çıkıp tmm gevur icadı demesin ama bir tepki de ortaya koysun. Benzeye benzeye işler yapmaktan neye benzediğini unuttu millet. Standa alkol konulsa ilk sene kıyameti koparır, ikinci sene daha ne yapayım der, 5 seneye kalmaz okula alınıyor diyerek ortak para verir
Öyle birşey. O yüzden kanunen yasaklar olmalı ve yayılmamalı.
Kızım 3. sınıftayken öğretmeni beni çağırmış benimle yılbaşı hediyesinin normal hediyeleşme olduğu, sünnet olduğu, kendisinin de namaz kıldığını anlatmış ben anlamsızca dinlemiştim. Karşı çıkan, dik, keskin söylemlerde de hiç bulunmamıştım. Kızıma da yeni yerleşimler olduğundan sorun yaşamaması açısından hediye güzeldir zamanı önemli değil, ama biz birbirimize o gün bayram diye hediye almayız demiştim. Harici zamanlarda bizim hristiyan bir komşumuz yok, onun özel gününü tebrik edemeyeceğize göre bizi ilgilendiren bir durum yok,bir kutlama veya onların geleneklerini sürdürmeye mümin olarak asla destek olamayız, büyük günah demişliğim de var"Kızımın yılbaşı hediyesi konusuna ben katılmıyorum" çıkışı olduğunu öğrenince ikinci kısmın kızımda daha etkili olduğunu anladım.
Anne babalara çok iş düşüyor. Küçük mevzular demeyin, her fırsatta anları anlatin. Anlatmak için önce sizin bilmeniz gerekiyor. Günah gevur işi derseniz çocuğu tehlikenin kucağına bırakır gençlik dönemlerinde daha ısrarlı ve inat şekilde noel kutlamanın normal olduğunu ondan dinlemeye başlar, siz ikna olursunuz.
O yüzden günde kırk defa okuduğumuz Fatiha belki 41. kez fayda eder. Bu sene ve tüm seneler için geçerli
Bize doğru yolu göster. Kendilerine lûtuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil." (el-Fâtiha, 6-7)
Bu işleri yumuşatmaya, esnetmeye çalışan tatlı suculara da kanmayın. Allah Rasulü seslenmiş:
Kim bir kavmin yaptığı işten râzı olursa, o işi yapanlarla ortak olur.
Konuyu okul bağlamından alıp yılbaşı kutlama konusu yaptım affedin lakin birbirinden bağımsız değil. Lakin Filistin önümüzdeyken, hayat zaten alabildiğine zorken; eğlence, alkol, dans,fahşa, garabetliklerden oluşan bize ait olmadığı halde en çok biz benziyoruza dönüşen bu adetleri bizler yaşatmayalım, bi zahmet kutlamayin, belediyeler, iktidar şehri süslemesin, havai fişekler, konserler düzenlemesin, bütçe ayırmasın.