Konu Başlıkları: Dualarda sayı şartmı?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Ocak 2025, 21:49   Mesaj No:3

Vasat

Medineweb EDİTÖRÜ
Vasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Vasat isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 62825
Üyelik T.: 12 Ekim 2023
Arkadaşları:0
Memleket:Ankara
Konular: 6
Beğenildi:521
Beğendi:817
Takdirleri:6890
Takdir Et:

Alıntı:
Esma_Nur Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Esselam değerli hocalarım duaları sayı ile okumak şartmı? Mesela hastam var 150 tane amenerresulu okurmusun dediklerinde okuyamam desen çok tuhaflarına gidiyor. Okuyayım desen içine sinmiyor . İslamda şu kdar ayet bu kdar tefriciye okumak var diyen hadis ayet görmedik. Ayet hadis yok diyorsun ama hocamız şu haceti için okumuş olmuş! Bunu karşı tarafa nasıl anlatabiliriz ?
Ve aleykum selam Esma abla,

Ben sahih hadislerde geçen şifa dualarını bunları isteyen kişilere iletip, "Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) böyle yapmış, siz de böyle yapın." diyorum. Ve "Eğer Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) bu şekilde, duaları, cüzleri sahabelere parça parça dağıtmış olsaydı, ben de yapardım" diye ekliyorum. Ve ardından bidatin haram oluşu ile ilgili hadisleri de...

Sünnet olanı gösterip, bidatten sakındırıp, ardınca kibarca reddediyorum yani ve buna karşı koyan çok nadir çıkıyor. Direten olursa da: "Kusuruma bakmayın, ben aktardığım sebeplerden ötürü sünnete uygun olmayan şeyleri yapmıyorum, sizler isterseniz kendiniz yapabilirsiniz." deyip bu şekilde sonlandırıyorum. En nihayetinde herkes kendi amel defterinden sorumlu: ben yapmam; yapanlar için de tebliğimi yaparım, sonrası onların kendi amel defteri, o kısım beni ilgilendirmez.

Bana tavır alanlara da gocunmam bu arada, nitekim bu detay da onların kendi amel defteri, istedikleri gibi doldurmakta özgürler. Ben tebliğimi yaptım mı yaptım, benimle ilgili kısım net burada biter.

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

"Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?"

[Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler]