Konu Başlıkları: Eyvah! Aile Yılındayız
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Şubat 2025, 23:04   Mesaj No:4

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Memleket:MEDİNEWEB
Konular: 1333
Beğenildi:12794
Beğendi:9396
Takdirleri:29450
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

"Okul, öğretmen, müdür vs çocuklarınızı eğitmiyor., eğitimin (eğitim-öğretim) ayağının öğretim kısmı devrede. Öğretmenler bakıcılık yapan çalışanlar. Sizin çocuğunuzu eğitmiyor eğliyorlar. Hep bunu savundum. Anneler ise "öğretmenin görevi öğretmek, o anlatacak ben neden evde uğraşıyorum" düşüncesinde. Babalar çocukların eğitiminden sorumlu iken, okulu-metaryali parası neyse verip eğitim ve takibi işini de anneye yıkmış durumda.

Sistem üzerine çok şey konuşabiliriz, eleştirir, yıkar, bı daha kurarız fakat bunlarla zaman harcarken bir bakmışsınız hamurunuz (çocuk) şekil alacağı zamanı geçirmiş. Bunlara takılıp çocuklarınızı kaçırmayın. İlahiyat bitiren bir anne olarak önce kendime ve çocuklarıma karşı sorumluluk hissettim. Yakın çevrem "atandinmı yada niye atanamadin?" diye sordular hep.Hala aynı soru. Çocuklarım her yaşta sorularının cevaplarını benden aldılar. Anne bilirse çocuklarına öğretir. Yaşlarına ve olgunluk düzeylerine göre anlatır. Okula, öğretmene bırakmaz. Dünya nereye giderse gitsin onlar istikametlerini bilirler. Hatalar, yanlışlar yapılır fakat telafisiz değildir.

Disiplin, kurallar, hakkaniyet, erdemler, değerler öyle okullarda felan değil ailede verilir. Hoca hanım arkadaşlara bakıyorum. Kendi çocuklarına faydasizlar. Falan okul değerler eğitimi veriyor parası neyse verelim hooop oraya. Beni dinlemiyor, tablet telefonu elinden alamıyorum haydi hafta sonu ve tatillerde de parası neyse veriyor. Çocuk aile bilmiyor. Ya ekranlarda gezen rezillikleri yaşayarak büyüyen, suç makinesine dönüşen, sokaklarda tehdit unsuru olan "canı istediği için" başkasının hayatını gasp ve darp eden eli kalem tutması gereken yaşta silah tutan, süt içmesi gereken yaşta her türlü zehiri içen ne yaptığını bilmeyen amaçsız ve anlamsız bir hayatı seçen param parça çocuklar , gençler ve aileler ne olacak?

Dili dualı, eğitimli, donanımlı annelerle, çift maaş derdine düşmeyen, çocuğunun bakımıyla değil eğitimiyle ilgilenen babalarla aile kurulur. İbrahim as',ın duası Lokman a.s'ın öğütleri dolaşsın hanelerimizde. Devlet daha fazla tahribat vermeden çeksin elini mahremimizden. Lazım değil festival ilan etmesin, kutlamasın, tebriklemesin, üstüne para vermesin. Gölge etmesin başka ihsan istemezük...

Boşanmadan, çocuklar okuluna giderken eve dönerken, yolda yürürken, tatile gitmişken sağ selamet hayatta kalırsak şanslı kullardanız Yaşasın aile yılı!

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~