Susamlı Kolay Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
7 su bardağı un
3 su bardağı ılık su (600 ml)
1 paket instant maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Galeta unu
Sosu için;
3 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
Üzeri için;
Susam
Çörekotu
Ramazan pidesi hazırlamak için yoğurma kabına un, maya, şeker ve tuzu ekleyip karıştıralım ve ortasını çukurlaştıralım.
Ortasına ılık suyu ilave edip yavaş yavaş yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
Toparlanan hamurumuzun üzerini örtelim ve 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
Mayalanıp iki katına çıkan hamurun havasını alalım. Un serptiğimiz tezgâha alarak, tekrar toparlayalım.
Ardından hamurumuzu sekiz eşit parçaya keselim, elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim.
Fırın tepsisinin tabanına galeta unu serpelim.
Hazırladığımız bezelerimizi tepsiye alıp, üzerlerini örttükten sonra 20 dakika bekletelim.
Sosu için bir kapta yumurta sarısı ve yoğurdu karıştıralım.
Mayası gelen bezelerimizin üzerine elimizle bastırarak genişletelim.
Hazırladığımız sostan sürüp parmaklarımızla bastırarak pide şeklini verelim.
Son olarak pidelerimizin üzerine susam ve çörek otu serpelim, 20 dakika daha mayalanmaya bırakalım.
Önceden ısıttığımız 230 °C fırında, 3D sıcak hava programında, 15-20 dakika pişirelim.
Sürenin sonunda her yeri eşit pişen Ramazan pidelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Pidesiz olmaz dimi...