Fırında Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 adet patlıcan
Yarım kilo normal kıyma
2 domates
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su (salçayı çözdürmek için)
Maydanoz
Karabiber, kırmızı pul biber
Patlıcanlar alacalı şekilde sorulur ve 1 parmak kalınlıkta veya küp küp kesilir, kızgın yağda yada airfryda kızartılır.
Ayrı bir tencereye soğan hafif yağda kavrulur.
Doğranan domates eklenir 3 dk. kadar kavrulur.
Baharatlar eklenir, kıymalarda güzelce kavrulur.
En son maydanoz eklenir.
Kızartılan patlıcanlar borcama yada küçük bir tepsiye dizilir.
Üzerine kıymalı harcımızdan eşit şekilde patlıcanların üzerine yayalım.
Sonra bu işlem bitince bir kasenin içine salça ve su ekleyip karıştıralım, tepsimizin üzerine dökelim. Çok sulu olmasın dikkat edin. 1. 5 su bardağı yeterli.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişene kadar tutuyoruz. Afiyet olsun.
Tavsiye: Bir veya iki tane patatesi küp küp doğrayıp, kızartın patlicanla karıştırın. Üzerine harcını dökün fırınlayın. Patlıcana mesafeli olanlar için iyi bir karışım.
Şifa ile...
__________________ 
~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |