Hizmetkar kim ? İki kapağı arasına sığmayan bir kitap olduğunu söylesem yeterli olur mu acaba... Yazarı, kitabın yazılım sürecini bir yerde şöyle paylaşmış:
"Bundan yaklaşık üç ay önce, yıllardır biriktirdiğim bir şeylerin taşmaya başladığını fark ederek kalemi elime aldım. O güne kadar tek söz geçirebildiğim kalem bile artık isyan ediyordu bana. "Yaz!" dediğimde yazmıyor, "Dur!" dediğimde durmuyor, sanki "Sen çekil aradan, ben sahipsiz değilim" diyordu. Ben de hiç sesimi çıkarmadan onu takip etmeye başladım. Beni öyle alemlerde gezdirdi ki; zaman oldu Hz. İbrahim'in peşine takıldık; zaman oldu İblis'in karargahına sızdık. Bir an geldi düşman ordularının önüne attı, elime kılıç verip; ardından kırmızı halılar serdi önüme, tahtlara oturttu başıma tac giydirip. Ne ben elimden bırakabildim onu, ne de o salıverdi kendi halime beni.
En başında bir soruydu tüm fikrimiz: "HİZMETKAR KİM?" Kitap bitti, baskıya gitti, iki kapak arasında geri geldi ve baktım ki kapakta hâlâ aynı soru: HİZMETKAR KİM? Kendi kendini arayan bir kitap olduğunu anlayınca, insanlara ulaştırmak niyetiyle başladık mesaiye, belki aradığını bulur diye..
''BEŞ HAFTADA DÖRTBİNBEŞYÜZ ADET'' ulaştı elden ele. sitesine girip eleştirmeye başladılar iyisiyle, kötüsüyle. Sonunda anladık ki bu kitap bizim dar kalıplarımıza mahkum olmamalı..."
Kitabın içeriğinden çok daha önemli olduğuna inandığım okuyucu yorumlarına, aynı sitenin Kim? Ne Dedi? köşesinden ulaşabilirsiniz. Forum kısmında ise özellikle Kitabı Okuduktan Sonra Hayatınızda Değişenler adındaki bölümü tavsiye ederim tüm kardeşlerime.
[/B]
__________________ KUL HAKKINI ÖDEYEMEMEKTEN ENDİŞE EDEN İNSAN, ÖNCE ALLAH\'IN HAKKINA TECAVÜZ EDİŞİNİN SORUMLULUĞUNDAN KORKSUN !.. |