Cvp: İYİ DİNLE KÜÇÜK ADAM!!!(cıklar) İçinde doğru kabuledeceğim bir çok düşünce ile yanlış hatta çok yanlış diyebileceğim kimi düşünceler harmanlanarak ve çok kibirli bir uslup ile servis edilmiş. Biz islamda mezhep kavramına karşı çıkıyorz ve islam alimlerinin hepsini öğretmen olarak değerlendiririz. Eşarinin Allahı adaletsiz ama vasıl ın Allahıda kudretsiz demeyiz. Gazzali ye aptal muamelesi yapmak yada ibni teymiyeyi zalim olarak göstermek bize düşmez. islam alimleri öğretmendirler, onlara katıl yada katılma ama onları birer öğretmen olarak görebil, birer kanalizasyon işçisi olarak değil. İnsanlar ya geçmişe ya geleceğe yada Allaha taparlar. Müslümanım diyenlerdende geçmişin gelenek, efsane, masal ve hurafelerine tapan yada geleceğin maddeci, modacı, magazinci ahlakına tapanlar vardır. Biz bunlara müslüman demiyoruz zaten. Her öğreti öğrenilmeli, her kitap okunmalı ama tutup bana Che, Deniz yada bilmem kimi efendi olarak sunma. bana efendi diye birilerini anlatma. ben efendisizim, benim öğretmenlerim vardır, Öğretmenlerimi aşağılayıp islam dünyası dışındaki birilerini erdem yıldızı olarak sunma bana(velevki yeryüzünde adalet için savaşmış olsunlar. onların savaşının yanında olurum ama onları yol göstericim olarak göremem) En kısa tanım ile cevizlileri, cenevizlileri ve Cezeryelileri bir birine karıştırarak sunmuşsun. İslam toplumundaki bozuk gidiş ve islam ahlakının yok oluşu bizim islam tarihinde karşılaştığımız herkese küfr etmemize sebep kabul edilemez. Müslüman olmayan kimi mücadelecilerin haklı mücadeleleri onları efendi olarak kabul etmemize sebep kabul edilemez. Sayın yazar sen birilerine küfr ederken çaktırmadanda başka birilerini tahta oturtuyorsun. seninki de krallıktan farklı değil |