Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Ocak 2009, 13:11   Mesaj No:5

anemon

Durumu:anemon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6239
Üyelik T.: 15 Ocak 2009
Arkadaşları:0
Konular: 2
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: İYİ DİNLE KÜÇÜK ADAM!!!(cıklar)

Binlerce yılın bakış açısından görebiliyorum seni, binlerce yıl geçmişten ve binlerce yıl gelecekten bakıyorum sana. Kendinden korkma duygundan kurtulmanı istiyorum. Daha mutlu ve daha insana yaraşır bir yaşam sürmeni istiyorum. Kasılmış bir beden yerine, canlı, yaşayan bir bedenin olsun istiyorum; çocuklarından nefret etmek yerine onları sevmeni, karına, işkence yapmak yerine onu mutlu etmeni istiyorum........diyerek başlar ve devam eder küçük adamlık misyonuna...

nefsane duygulara,şeytani plan vede insani hesaplar hudutlarında bocalayan vede büyük soru işaretlerine mazhar olup ,unutulanlar ve unutulmuşluklarla ,yalnız kendi çevresindeki cismani varlıklardan oluşturduğu dünyadan bakan ,sırça köşkten taş atmaya ve önce tapmak adına,velevki işine gelmezse yemek adına biçimlendirdiği put adamlara kulluğunu,benliğini,sorgulama yetisi adına kaybettiklerini,esirliğini,tutsaklığını hatta kürek mahkumluluğunu yapmakla kutsi olarak görevlendirilmiş ruhlar,vede ey küçük adamlar!

seslenişim ,her insanın içindeki birer ebuzere dir,ki buna kulak veren kurtuluştadır,
buna karşın içimizdeki küçük adamlara,
...
bir kardelen misali başkaldırış değilmidir ki ebuzerin kide gıffaroğullarından çıkıp devrimci vede radikalliğiyle içindeki putları ibrahimi başkaldırışıyla yıkmaya....

evet evet,seslenişim tıpkı malcom un aliceye meydan okurkenki kararlılığındaki sabitliğiyle paralel..

dinamizmi bir yürekle, unutulmaması gerekeni hayati merkez noktası olarak görüp,sorgulamaktan korkmadan ,kendi dünyasında oluşturduğu idealarla öngördüğü şekliyle değilde,doğruluğun insan geninde oluşturduğu yada oluşturması gerektiği en saf çizgisiyle , insan fıtriyatına hitaben,merkezi ,temizlenmişlik- arınmışlık kapsamıyla içinde besleyen,..... vede başkaldırışın adli ilahi nezdinde bir büyüklenme değilde,bir paradigma varsayımından sıyrılıp,yenilenme,titreyip kendine gelme,metodunu akli sınırlara yerleştirme sabitliliğiyle ,artıık yola başlamanın ,vaktin gelmesini işaret edecek kıyameti ibarelerden kurtulup,seni yaratanın sende hükmetmesi ve kul olarak ortaya çıkan pozitif oluşumlarıyla ayağa kalkma vakti,ey sağır sessizliğin içinde kaybolmaya yüz tutmuş,fanusun içinden etrafını seyredalan ,aldanışlı hayatlar içinde sürüklenen sen eyy küçük adam..!,

saygerdeki yağmur ormanlarından seslenen , habeşistandaki bilali çağrışlara ,davuti duyumsayışıyla,...öze dönüşünü yakalayabilen beyni ahdi sadıklara ,... sesleniyorum,

fikri sabitliğiği vede hegemonya kurma çabası içine giren nefisperest mahluk,hızlı bir bozulma sürecine girmiştir...,taaki,islamiyet başladığından bu yana.
çıkş noktaları aynı olan zıt kutuplu ,sürekli yıkma ve yoketme kanuni çerçevesinde bakış açısını ele alarak,kendi solunu ,sağını dahi başkalarının omuzlarına basarak tespit etmeye çalışan,karınca beyinli ve mahluki değerleri bir ben çizgisinde ilerleten.....,küçük adamlar,
bu seslenişler ne ilktir,1400 sene önce evveli misali,nede son olacaktır.
küçük adam portresi büyük çelişkiler içindedir de farkına varma büyüklüğünde bulunmaz,bulunamaz asla,,, çünkü korkaktır,yalnızca cehennemin ateşinden korkmaz,unuttuğu,kadim ve kudsi değerlerden dir esas korkunun çıkış noktası.
"..yaptıklarınızdan muhakkak sorumlu tutulacaksınız...",siz ey küçük adamlar,
yalnızca kurumuş bir yaprak misali inandım deyipte sınanmayacağınızı mı sanıyorsunuz,hoş inancınızında içi kof bir boşluk ya!!!
kıt alar boyu süre gelen bir tebliğ metodu neden var sanırsınız(!)
neden kıyamı sabitliği,yokmuş gibi sanır vahdeti hiç edersiniz(!)

ey ölü bedenler,ölü ruhlar,bilmez misinizki doğu da batıda allahındır,dilediğine dilediği şekliyle hükmeder.
yaradan,halim olan senin ,bizim terbiye edicimizin unutulduğu her kare,Onun lahzının gerekliliğini aksattığımız her an,uçuruma kadar sürükler.!
edindiğin rablere bakma boşuna koşmaz yardımına,tutmaz elini sen mağarada kaldığında,,ibrahimin ateşi misali serinlik olmaz sana elini yakan korlar!!..
bir kaosun içinde sürklenirken,kolay sanırsın karanlık dünyandan at gözlüğüyle insanlığa bakıp,kendi sefil durumununa acımak yerine,adli ilahinin hükümlerine laf atmayı!!!!!!

hüküm koyucu olan rab,adaletin ilk sahibi ,senin rablerine benzemez haşa,mizanda,tartıda ne denlidir hukuk anlayışı sende anlarsın,...,hayatın bitiş noktası diye adlandırdığın olay cereyan edince!

hukuk sınırını ,adli olanı ve bu anlamdaki tüm hudutları çizen rabbim,muhakkak ki,inandım diyene(!),ve hükümlerini yerine getirene ahlakını tamamlar!

ALLAH ın selamı üzerinize olsun...

DOĞRULAR TEK VE BİR OLAN HAMDIN SAHİBİ ALLAHA MAHSUSTUR,yanlışlar ise eksikliğime vede kısıtlı olan aklıma aittir!