Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Ocak 2009, 18:09   Mesaj No:3

AŞK'ÜL İSLAM

Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: KURANDA ''FESAT'' KAVRAMININ AÇILIMLARI

22-Allah Bozguncu ile Düzelticileri Bilir
Dünyave ahiret hakkında (lehinize olan davranışları düşünün ve ona görehareket edin). Sana yetimler hakkında soruyorlar. De ki: Onları iyiyetiştirmek (yüz üstü bırakmaktan) daha hayırlıdır. Eğer onlarlabirlikte yaşarsanız, (unutmayın ki) onlar sizin kardeşlerinizdir.Allah, işleri bozanla düzelteni bilir. Eğer Allah dileseydi, sizi dezahmet ve meşakkate sokardı. Çünkü Allah güçlüdür, hakîmdir.2/Bakara-220

Eğer yüz çevirirlerse, şüphesiz Allah bozguncuları bilir.3/Ali İmran-63

Aralarında ona inanan ve inanmayan vardır. Rabbin, bozguncuları daha iyi bilir.[I]10/Yunus-40

23-Bozguncular Kendilerini Bozguncu Olarak Kabul Etmezler

İyi bilin ki, asıl bozguncular kendileridir, lakin farkında değillerdir.2/Bakara-12

24-Bozgunculara Karşı Toplumun Tedbir Alması veya Çaba Göstermesi Gerekir

Dedilerki: Ey Zülkarneyn! Bu memlekette Ye'cûc ve Me'cûc bozgunculukyapmaktadırlar. Bizimle onlar arasında bir sed yapman için sana birvergi verelim mi?.18/Kehf-94

25-Yeryüzünde Fesat Çıkarmayı Allah Yasak Kılmıştır

Musa,milleti için su aramıştı; «Asanla taşa vur» dedik; ondan on iki pınarfışkırdı, herkes içeceği yeri bildi. Allah'ın rızkından yiyin, için,yalnız yeryüzünde bozgunculuk yaparak karışıklık çıkarmayın.2/Bakara-60

Allah'ınsizi Ad milleti yerine getirdiğini, ovalarında köşkler kurup dağlarındakayadan evler yonttuğunuz yeryüzünde yerleştirdiğini hatırlayın;Allah'ın nimetlerini anın, yeryüzünde bozgunculuk yaparak karışıklıkçıkarmayın» dedi.7/Araf-74
«Eymilletim! Ölçüyü ve tartıyı tamamı tamamına yapın; insanlara eşyalarınıeksik vermeyin; yeryüzünde bozgunculuk yaparak karışıklık çıkarmayın.»11/Hud-85

İnsanların hakkı olan şeyleri kısmayın. Yeryüzünde bozgunculuk yaparak karışıklık çıkarmayın.26/Şuara-183
Medyenhalkına kardeşleri Şuayb'ı gönderdik. O, «Ey milletim! Allah'a kullukedin, ahiret gününe umut besleyin. Yeryüzünde bozgunculuk yaparakkarışıklık çıkarmayın» dedi.29/Ankebut-36

26-Bozguncuların Sonunu Hatırdan Çıkartmamalıyız

«Allah'ainananları yolundan alıkoyup ve o yolun eğriliğini dileyerek tehditedip her yolda pusu kurup oturmayın. Azken, Allah'ın sizi çoğalttığınıhatırlayın; bozguncuların sonunun nasıl olduğuna bir bakın.»7/Araf-86

Sonrapeygamberlerin ardından Musa'yı ayetlerimizle Firavun ve erkanınagönderdik. Ayetlerimize karşı haksızlık ettiler. Bozguncuların sonununnasıl olduğuna bir bak.[I]7/Araf-103

Gönüllerikesin olarak kabul ettiği halde, haksızlık ve büyüklenmelerinden ötürüonları bile bile inkar ettiler. Bozguncuların sonunun nasıl olduğunabir bak!.27/Neml-14

27-Allah Fesat Çıkaranların Amellerini Islah Etmez

Onlar(iplerini) atınca, Musa dedi ki: «Sizin getirdiğiniz sihirdir. Allahonu boşa çıkaracaktır. Çünkü Allah bozguncuların işini düzeltmez.»10/Yunus-81

28-Bozgunculuk Çıkaranların Son Anda Müslüman Olması Fayda Vermez

İsrailoğullarınıdenizden geçirdik, Firavun ve askerleri haksızlık ve düşmanlıklaardlarına düştüler. Firavun boğulacağı anda: «İsrailoğullarınıninandığından başka tanrı olmadığına inandım, artık ben O'na teslimolanlardanım» dedi. O'na: «Şimdi mi inandın? Daha önce baş kaldırmış vebozgunculuk etmiştin» dendi.10/Yunus-90-91

29-İnsanları Fırkalara Bölmek ve Öldürmek Toplumda Fesad Çıkarmaktır

Firavunmemleketin başına geçti ve halkını fırkalara ayırdı. İçlerinden birtopluluğu güçsüz bularak onların oğullarını boğazlıyor, kadınları sağbırakıyordu; çünkü o, bozguncunun biriydi.28/Kasas-4

30-Müminler Bozgunculara Karşı Yardım Etmesi İçin Allah’a Dua Ederler

Lut: «Rabbim! Bozgunculara karşı bana yardım et» dedi.29/Ankebut-30

31-Bozgunculuk Yapan İle Salih Amel İşleyen Allah Katında Eşit Olmaz

Yoksa,inanıp yararlı iş işleyenleri, yeryüzünde, bozguncular gibi mi tutarız?Yoksa, Allah'a karşı gelmekten sakınanları yoldan çıkanlar gibi mitutarız?.38/Sad-28

FECR