03 Mart 2009, 19:29
|
Mesaj No:16 |
Durumu: Medine No : 1773 Üyelik T.:
09 Mayıs 2008 Arkadaşları:2 Cinsiyet: Yaş:38 Mesaj:
252 Konular:
45 Beğenildi:5 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
| Cvp: 17.haftanın konuğu Nermin Alıntı: Ecrin Üyemizden Alıntı
Hayırlı olsun nermin. saol Ecrincim...
Sorularıma geçeyim hemen
1-Sence İslami manada insanlığa nasıl hizmet edilebilir?Bu hizmeti yaparken nelerden faydalanırsın? islamiyeti yaşamak ve yaşatmak... Peygamber Efendimizin(s.a.v) güzel ahlakını örnek almak...
2-Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya çalışmak, yarın ölecekmiş gibi ahirete çalışmak sana ne anlam ifade ediyor?Yada ne çağrıştırıyor? sözün aslını "hiç ölemyecekmiş gibi ahirete, yarın ölecekmiş gibi dünyaya çalışın" diye biliyorum... senin sölediğin sözd dünya hayatının ahiret hayatından önce geldiğini anlıyorum... oysa ahiret hayatı önde gelir, bakidr...dünyanın mükafatı ahirettir... Peygamber Efendimiz(s.a.v) in bir sözünde "dünya hayatına dünyada kalacağın kadar çalış, ahiret de sonsuz kalacağın kadar çalış" sözünü buyurmaktadır... bu söze uyanlardan oluruz inşAllah...
3-İslamı tam olarak yaşayan ve yaşatan ülke hangisidir?Türkiyede bu kategoriye giriyormu veya girme ihtimali mevcutmudur? böyle bi ülke warmı bilmiyorum... Türkiyede islamiyeti tam anlamıyla yaşamak....(inşAllah nasip olur) Hz.Mehdi geldiğinde inşAllah...
4-Namazı huşu içinde kılmak için bize önerilerin var mı? estahfirullah.. keşke bende öyle kılabilsem... Peygamber Efendimiz(s.a.v) gibi ihlaslı olarak gerçekten Rabbimizden başka birşey düşünmeden namaz kılmamız zor...ama bize düşen elimizden gelenin en güzelini sunmaktır Ona...fatiha suresini okurken,yalnız sana ibadet eder yalnız senden medet umarız kısmında Allah'ı düşünmek gerekiyor... Namazdaki her hareketin kalben yapılması, namazda yapılan dua ve zikirlerin anlamını düşünerek kılmak gerekir... Acele ile, daha rüku ya tam varmadan doğrulmak, tam doğrulmadan secdeye gitmek ve hemen secdeden kalkmak, daha oturmadan tekrar secdeye gitmek… bütün bunlar, namazın şeklî unsurlarını eksik bıraktığı gibi, namazın manasını ve ruhunu da zedeler. Kabe imamını izledinizmi... namaz kılarken birden ağlıyor ve ayetleri hıçkıra hıçkıra okuyorr... hüşu ile okumak o olsa gerek... Allah hepimizin kıldığı namazları kabul etsin anlayarak kılmayı nasip etsin inşallah...
5-İslami mevzularda İhtilaf edilmeli midir? ağacın birçok dalı war ama kök aynı... amaç Allah(c.c) olduktan sonra kanaatimce bi sakınca yoktur...
6-Bize önereceğin bir kitap? Peygamberler tarihi...Peygamberimiz (s.a.v) in güzel ahlakı...
7-Medinewebte en beğendiğin kategori hangisidir? tüm kategoriyi sewiyorum... sonuçta emek war...emeği geçen herkesten Rabbim razı olsun...
8-Bir kaç kavram vereceğim tek cümle ile açıklarmısın
Ölüm= vuslat...
Yaşam= mücadele...
Evlilik= bana uzak
İslam= huzur...
Mezhep= dört ayrı kol, amaç bir...
Medineweb= 3 öğün 4 mevsim...
Muhtar= yüreği güzel insan... seçimlerde başarılar diliyorum....)
Benden bu kadar Allah yardımcın olsun canım aminnn canım saolasın... Allaha emanet ol... (merve bu 2. yazışım haberin olsun...) | |
| |