Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Mart 2009, 01:47   Mesaj No:6

Emekdar Üye

Medineweb Emekdarı
Emekdar Üye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Emekdar Üye isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 16627
Üyelik T.: 11 Şubat 2012
Arkadaşları:2
Konular: 315
Beğenildi:49
Beğendi:0
Takdirleri:149
Takdir Et:
Standart Cvp: İSA GELECEK Mİ ? PRF.DR. ABDÜLAZİZ BAYINDIR

"0, kıyametin alametidir; kıyamet hakkında şüphe etmeyin." ( Zuhruf 61) ayetindeki zamir, ister İsa (a.s)’ya ait olsun isterse de Kur'an'a ait olsun fark etmez. Her ikisi de kıyametin mutlak geleceğini ifade eden bir delildir. Bunu sadece Kur'an'a veya İsa (a.s)’ya hasretmekte de doğru olmaz. İlk peygamber ve ilk vahiy de inananları kıyametle uyarmıştır. İlk gelen Kur'an'i vahiylerde bu tema çokça işlenmektedir.

Hadis nakillerinde “İsa gelecek dertler bitecek” anlayışıyla tüm sorunlara çözüm getiriliyor. Şimdi size sorayım o zaman Hangi peygamber gelince tüm sorunlar çözülmüş, tüm dünya selama durmuş ki İsa (a.s) ikinci gelişinde bunu temin etmiş olsun. Bu anlatılanların Kuran süzgecinden geçirilmesinin doğru olacağı kanaatini taşıyorum.

Bence fecr kardeşimin söylediği gibi bu konuda daha detaylı bi inceleme yapılmalı sünni ve şia kaynaklarda hele şiada imani bir konu gibi görünen mehdiyet inancı bence biraz daha araştırılmalı.
İslamın temel ilkelerinden biriside “Son Peygamber Hz.MUHAMMED (s.a.v)

Hz. İsa’nın tekrar dönüş iddiasında bulunanlar Son Peygamber ilkesini hiçe saymış bulunmaktadırlar. Ancak çözüm bulanlar (Hz. İsa gelecek ama hz.MUHAMMED’ e iman etmiş olarak gelecek yeni bir şeriat ve kitap getirmeyecek) diyorlar. o zaman şu soruyu soralım kendimize

Peki hz. İsa Peygambermiydi “evet” (bu soruyu ben cevapladım diğerlerini size bırakıyorum)

Bu görevin ondan alındığına dair Deliliniz VARMI ? Şimdi bu sorulara cevap bulalım belki iş açıklığa kavuşur.