Alıntı:
MEVLÜT HÖNÜL Üyemizden Alıntı
Kardeşim hani hepsi menzili dayanağımız kuran diyor o zaman ayrılıklar niye oluşuyor.
Hayatlarına, dinlerine göre yön vermek yerine, hayatın içinde buldukları şeyleri kendileri için uygulam haline getirmektedirler. İslâm adına rasyonalizm, İslâm adına demokrasi, İslâm adına sağcılık, İslâm adına solculuk, İslâm adına Kemalizm, İslâm adına laiklik... İslâm’ın neyi kabul edip neyi kabul etmediğini nerede ise Allah’ın rızâsı değil; çağın icapları tayin etmekte ve den çağın icaplarına göre te’vil edilmek sûretiyle sürekli değişen bir din anlayışı ortaya çıkmaktadır.
(Bunu yapmayanlar hariç) |
bak dedıgım gibi cemaatler arasında bir ayrılık yoktur. Ayrılık avamdadır
ha cemaatlere karsı olan kesımler vardır, bunun bir çok nedenıde avamın sapkın davranıslarından kaynaklanmaktadır
insanlar cemaatlerı degerlendırırken mürşidi göz ardı edıp avam mürüdlerın yasantısına göre değerlendırır
bak ukalalık olarak görme kendını begenmıslık olarakta görme. ben makına muhendısıyım, hamdolsun Allah akıl vermıs fıkır vermıs. Hamdolsun aklımı kullanmayıda nasip etmıs. Körü körüne birşeye baglanacak degılım
96 senesınden berı cemaatlerın nerdeyse hepsıne gırdım cıktım araştırdım inceledim, hızbul tahrırıde ınceledım arastırdım
Kalbım suan baglı oldugum yerden mutmaın oldu ama nefsım olmadı
bende arastırmalarıma her daım devam ettım ve bu kapıda (avam hariç) sünnete de Kuran'a da ters bişey görmedım
ha gördüğüm oldu.. Dedim bu sünnet değildir, sonra araştırdım şaffi mezhebıne göre öyleymıs
suan kalbende nefsende mutmainim.. Dediğim gibi avamı saymıyorum, avamda ne ararsan var çunku. Ama tepesinde Sünnete Kuran'a ters bişey görmedim