Hayırlı olsun algı...
Sorularıma geçeyim;
1-Modernistler diye adlandırılan kesimin batı kültüründen etkilenmiş olduklarını düşünüyor musun?Sende kendini bu kesimden mi sayıyorsun ve düşüncelerinde/ifadelerinde kuran ve hadisle çelişen noktalar sezdin mi/gördün mü?
2-Cemaatleşme hakkında düşüncen nedir?Sorularıma örnek bir cemaat üzerinden gideceğim..Misal, nur cemaatinin siyasi,etnik,yeni asya,şura,meşveret grubu vs. gibi kollara ayrılması kendi içlerinde ne gibi ihtilaflara sebep olabilir yada sürekliliklerini etkilermi?Senin kendi görüşün nedir?
3-Bu hususta diğer bir sorum herhangibir cemaat ile bağlantın olmadığını az çok biliyorum, ama felsefik görüşlerinide açıkçası bilmek isterim, çevrende gözlemlediğin kadarı ile siyaset ve din düzleminde cemaatlerin herhangibir müdahale/etkisi söz konusumudur?
4-Sende Tasavvufun din üzerinde tahribatının olduğunu düşünenlerdenmisin? Sence İslamı yaşamak için mutlak bir mürşite ihtiyaç varmıdır?
5-Günlük yaşamında gözlemlediğin kadarı ile özelliklede avam kesimi sorgulama olgusunu hayatlarında uyguluyorlar mı?
6-Dogmalar hayatımızın her alanında geçerli bir reailetedir peki bu dogmalara karşı sorgulanma atağına geçildiğinde verilen tepkiler sence normalmi ?Yada her insan hayatındaki her dogmayı sadece din değil her alanda sorgulamalı mıdır?Bir kaç cümle ile ifade edebilirmisin?
7-Mutezile ve mürcie mezhebi hakkında senin kendi görüşün çünkü bazı yorumlarında onların görüşlerini onaylatan ifade sezdim buna binaen soruyorum...Bir kaç cümle ile açıklarsan sevinirim.
8-Sana göre bir mümin (müctehit vasfında değil) İslamı yaşamak için bir mezhebe tabi olması gerekir mi?
9-Peygamber efendimizin vefatından sonra ortaya çıkan siyasi mezheplerin İslamdaki vahdet kavramına olumsuz etki ettiğini düşünüyormusun?
10-Anket açmıştım bu konu ile ilgili islam ümmetinin sence en önemli sorunu nedir?Seninde bu konuda görüşlerini alabilir miyim?
11-"İslam geleneğinde paradokslar" isminde seri biçimde konular paylaşıp/görüşlerini sundun peki bu konulara verilen cevaplar seni ne kadar tatmin etti?
12-Kürt kökenli biri olarak "Kürt realitesi" hakkındaki görüşlerini bir kaç cümle ile ifade edermisin?
13-Said nursinin siyaset ile ilgili fikirlerini örnek gösterip dile getiriyorsun, sana göre siyasetin hiç mi olumlu yönü mevcut değil yada böyle düşünmene etki eden sebep nedir?
14-Mart 29 seçimine az kaldı...Oyunu hangi partiden yana kullanmayı düşünüyorsun.Yandaş medyanın hükümet aleyhinde yaptığı propagandalar işsizlik naralarından sence yurdum insanı etkilenir mi?
15-Biliyorsun güneydoğuda dtp etnik kökene vurgu yaptığı için halkın ilk tercih ettiği partilerin ilk sırasında geliyor.Diyarbakırda güneydoğudaki sonuçları merakla beklenen illerin başında geliyor sence bu seçim sonuçlarından özellikle bulunduğu konum itibari ile diyarbakırda kimlik partisi dtp mi yoksa kendi tabiri ile hizmet partisi ak partimi galip gelip yerel seçimi kazanır.
16-"İnsan"ı bize tanımlayabilirmisin?
17-Bize önerebileceğin kaynak bir eser..
18-Forumda en beğendiğin kategori/bölüm.
19-Bir kaç kavram vereceğim senin için ne ifade ediyor;
*Felsefe
*Dogma
*Skolastik Zihniyet
*Evlilik
*Medineweb
*Muhtar
Terletmeyi düşünüyordum 50 soru demiştim ama bende yoruldum
Kolay gelsin...