RE: Hz.Ebubekirin Hutbeleri
Allah'a hakkıyla hamd eder, O'nun birliğine iman ederim Sizin işlerinizi yürütürken, gizli ve açık her durumda O'ndan yardım dilerim Gecenin ve gündüzün getireceğinden ve O'na karşı işlenecek gizli ve açık günahlardan O'na sığınırım
Koruyan ve yardım eden Allah'tan başka ilâh bulunmadığına, Hz Muhammed'in de O'nun kulu ve kıyamet öncesinde müjdeci ve uyarıcı olarak hak ile gönderilmiş elçisi olduğuna şahitlik ederim O'na itaat eden doğru yola girmiş, O'na isyan eden ise helâk olmuş ve yoldan sapmış olur
Ey insanlar! Size Allah'tan ittika etmenizi tavsiye ederim En akıllı kişi takva sahibi olandır En akılsız kişi de zalim olandır
Allah'ın Kitabı'na tabi olun Onun nasihatini kabul edin Rasulü'nün sünnetine uyun O'nun yolundan gidin Şüphesiz Allah, kulunun tevbesini kabul eder, günahlarını bağışlar O, Hakîm ve Alîm'dir O, insanlar umutlarını kestikten sonra yağmuru indiren, rahmetini her tarafa yayandır
İnsanoğlunun her an işleyebileceği hatalardan kaçının Ahiret için azık hazırlayın Çünkü oraya dönüş yakındır
Sizin en hayırlınız, Allah'a itaat eden ve O'na asi olmaktan kaçınandır
(Sahte) şefaatçilerin ve (Allah'ın rızası dışında) itaat edilen yakınların fayda sağlamayacağı bir günden sakının
Kendisini Allah'a yaklaştıracak bir iş yapmaya gücü yeten kimse o işi yapsın İş yapmaya gücünüz yetmez hale gelmeden önce amel işleyin
Allah isteseydi sizi başıboş bırakırdı Fakat O sizi hidayet önderleri kıldı Öyleyse Allah'ın size emrettiğine tabi olun; yasakladığı şeylerden de kaçının
Hayır işleyin Çünkü hayrın azı çoktur ve artıcıdır, bereketlidir
Allah'tan hakkıyla ittika edin Kitabında sizi sakındırdığı şeylerden uzak durun O'na asi olmaktan, azabından korkarak kaçının O'nun azabı konusunda hiç kimse için istek yoktur Allah'ın haram kıldığı ve kaçınmanızı emrettiği şeylerden uzak durun
Aman küçük günahlardan uzak durun! Çünkü onlar, büyük günahlara yaklaştırır
Amel işleyemez hale düşmeden önce amel işleyin
Allah'ın rahmetinden başka hiçbir şeyin temizleyemediği hatalardan tevbe edin
Peygamberiniz'e, Rabbiniz'in size emrettiği şekilde salât ve selam getirin
__________________ Söz işlemez yüreklere sükûtum dağlar gibi... |